Halfeti Otelleri

Aradığınız gün ve destinasyonda otel bulunamadı.
Kriterlerinizi biraz esnetebilir misiniz?
Farklı yerleri, tarihleri ya da kişi sayısını deneyebilirsiniz.

halfeti manzara

 

Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin en otantik atmosferine sahip yerlerinden biri olan, mistik doğası ve tarihi eserleriyle her misafir için unutulmazlar arasında yazılan Halfeti ziyaretinizi bekliyor. Üstelik aradığınız konfor sağlayacak çeşit çeşit Halfeti otelleri de bölgede hizmet veriyor. Böylelikle her konuk aradığı özelliklere, bütçesine ve tatil anlayışına uygun seçeneklere rahatlıkla erişiyor. Siz de Halfeti hakkında detaylı bilgi alabilir, otel alternatiflerini hemen inceleyerek keyifle konaklayacağınız yeri seçebilir, Pazarama Tatil ayrıcalıklarıyla rezervasyon yaptırabilirsiniz. Unutulmaz bir tatil için Halfeti’nin güzelliklerini keşfetmeye hazırlanın! 

Halfeti Otelleri Fiyatları

Halfeti otelleri farklı dekorasyonları, oda donanımları, suit veya standart oda seçenekleri, manzaraları, lokasyon ve servisleri ile konuklarına benzersiz tatil deneyimleri yaşatıyor. Bu özgünlük ve tesis özellikleri nedeniyle Halfeti otelleri fiyatlarının oldukça çeşitli olduğunu görebilirsiniz. Tesislerin tüm niteliklerini inceledikten, beklentilerinize uyan yerleri belirledikten sonra Halfeti otel fiyatlarını karşılaştırabilir, bütçenize uygun tesiste ilçenin tadını çıkarmak üzere rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Tesise dair detayların yanında dönemsel indirimler nedeniyle tatil tarihi de fiyat üzerinde etkili oluyor. Bu nedenle Halfeti otel fiyatları hakkında karar vermeden önce tüm tesisleri ve farklı tarihlerdeki oda ücretlerini incelemelisiniz. 

Halfeti 5 Yıldızlı Otelleri

Konforlu ve modern konaklama anlayışından ödün vermeden otantik ilçenin tadını çıkarmak elinizde. Siz de Halfeti 5 yıldızlı otelleri ile yüksek standartlarda hizmet alabilirsiniz. 24 saat resepsiyon erişimi ile herhangi bir soru veya sorunda anında muhatap bulabilir, havuz gibi ek aktivite alanları ile Halfeti tatilinize renk katabilirsiniz. Ayrıca 5 yıldızlı konaklama deneyimi için Halfeti’nin yanı sıra Gaziantep’i veya Urfa’yı da araştırabilir, günübirlik gezilerle Halfeti ilçesini yakından tanımayı tercih edebilirsiniz. 

Halfeti Her Şey Dahil Otelleri

Halfeti daha çok butik konseptlerde hizmet veren konaklama yerleri bulunduruyor. Ancak araştırarak Halfeti her şey dahil otelleri ile karşılaşabilirsiniz. Tüm yiyecek ve içecek servislerinin oda fiyatına dahil olduğu her şey dahil sistemin konforunu Halfeti’de deneyimlemek için hemen rezervasyon yaptırabilir, hesap derdi olmadan tatil yapmanın huzurunu hissedebilirsiniz. 

Halfeti'de Nerede Kalınır?

Yavaş şehir statüsünde olan Halfeti’de huzurla konaklayabileceğiniz çok sayıda otel mevcut. Bölgede kalmak için Şimaliye Mahallesi’ndeki birçok alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Ayrıca şehrin dokusunu hissetmek için ilçe merkezinde bulunan tesisleri veya sessizliği deneyimlemek arzusuyla ilçenin kırsal kesimlerinde yer alan butik seçenekleri tercih edebilirsiniz. 

Halfeti’nin her köşesi başka bir güzellik sunduğu, tarihi ve doğa harikası yerler geniş alana yayıldığı için farklı bölgelerde kalınabilecek Halfeti otelleri oldukça fazla. Bu nedenle Halfeti’de nerede kalacağınıza karar vermeden önce, otellerin lokasyonunu, çevresinde bulunan tarihi yerleri, bölgenin coğrafi özelliklerini, cazibe merkezlerine yakınlıklarını kontrol etmeyi unutmamalısınız. 

Halfeti Balayı Otelleri Hangileridir?

Evliliğe hazırlık sürecinin yorgunluğunu yeni yeni üzerinden atan çiftler, Halfeti’de yeni hayatlarının tadını çıkarıyor. Bölgedeki balayı otelleri manzarası ile diğer tesislerden ayrılıyor. Halfeti balayı otelleri, hem sundukları otantik ve romantik atmosfer ile beğeni topluyor hem de baraj gölünün, Fırat Nehri’nin manzarasıyla büyülüyor. Ayrıca Halfeti’nin sakin yapısı nedeniyle kendinizi doğanın kucağında hissedeceğiniz butik oteller de ilçe sınırları içinde kendine yer buluyor. Siz de düğün sürecinin yorgunluğunu atmak isteyenlerdenseniz, Halfeti balayı otellerinin sakin ve huzur dolu atmosferinde yenilenme fırsatı bulabilirsiniz.

Halfeti'de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesini ziyaret ediyorsanız, Halfeti’de mutlaka görülmesi gereken yerleri gezmelisiniz. İşte gezinize mutlaka eklemeniz gereken duraklar: 

  • Norhut Kilisesi: Norhut Köyü’nde bulunan kilise, üç nefli bazilikal planla inşa edilmiş. Bizans döneminde yapılan mimari eser, tüm görkemiyle günümüze ulaşıyor ve ziyaretçilerini bekliyor. 
  • Feyzullah Efendi Konağı: Yörenin ileri gelenlerinden biri olan Feyzullah Efendi’nin adını taşıyan konak 1901 yılına tarihleniyor. Birecik barajı suları altında kalacağı için Harran Üniversitesi tarafından Osman Bey Kampüsü’ne taşınan konak, aslına uygun olarak inşa edildiği için hala değerini koruyor. 
  • Kantarma Hanı: Kantarma Mezrası’nda bulunan Han’ın kesin inşa tarihi bilinmiyor. Selçuklu Hanı olarak anılan yapının kalıntıları hala duruyor. Kesme taşları ve teknik özellikleri nedeniyle ortaçağa ait olduğu düşünülen kalıntıları ziyaret edebilirsiniz. 
  • Rumkale: 12. yüzyılda Ermeni Piskoposluğu’nun merkezi olan Rumkale; kalesi, Aziz Nernes Kilisesi ve Barşavma Manastırı kalıntıları ile detaylı bir geziyi hak ediyor. Rumkale’nin Hıristiyanlık dini için ayrı bir önemi bulunuyor. Yohannes’in getirdiği İncil’in bir kopyasının Rumkale’de bir mağarada sakladığına ve daha sonra buradan alarak Beyrut’a götürüldüğüne inanılıyor. 
    • Bölgede yer alan Aziz Nerses Kilisesi, 12. yüzyılın sonlarında inşa ediliyor. 17. yüzyılda camiye çevrilen yapının günümüzde büyük bölümü yıkılmış durumda. Ancak yapının bir önemi daha var. Doğu cephesinde bulunan levhalar, Ermeni taş levhalarının tipik örneklerini oluşturuyor. 
    • Barşavma Manastırı: 13. yüzyılda inşa edilen manastır, iki yapıdan oluşuyor. Bazı bölümleri bugüne dek gelebilen yapı, kesme taşları ile dikkat çekiyor. Barşavma Manastırı gezerken bir de kuyu olduğunu görebilirsiniz. 

Halfeti Plajları Hangileridir?

Halfeti ilçesinden geçen Fırat Nehri’nin suya girilebilecek noktalarının geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından belirlendiği ve plaj projeleri oluşturulduğu biliniyor. Basında yer alan bilgiler projeleri su yüzüne çıkarsa da, günümüzde Halfeti’de suya girilebilecek aktif bir plaj mevcut değil. Tekne turlarıyla Halfeti’nin su altındaki güzelliklerine şahit olabilirsiniz fakat maalesef burada yüzebileceğiniz bir plaj yer almıyor. 

Halfeti'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Halfeti, doğal ve tarihi güzellikleriyle hem yerli hem de yabancı turistlerde hayranlık uyandırıyor. Halfeti’de gezilecek yerler arasında birçok farklı adresi işaretleyebiliriz: 

  • Kız Mağarası: Eski Halfeti bölgesinde yer alan Kız Mağarası, rivayete göre kralın kızı ile bir gencin aşk hikayesinin ürünü. Kızının aşkına engel olmak isteyen babanın kızını bu mağaraya kapattığına inanılıyor. 
  • Savaşan Köyü: Doğal güzellikleriyle ünlü olan Savaşan Köyü, otantik havası, Arnavut kaldırımları, taş işlemeli evleri ve gövdesi suyun içinde kalan cami minaresi ile ünlü. Köyü ziyaret ederek tarihi kalıntıları yakından görebilir ve bol bol manzara fotoğrafı çekebilirsiniz. 
  • Halfeti Kent Parkı: Mesire alanı olan parkta herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle yiyecek ve içecekleri yanınızda götürmelisiniz. 
  • Asma Köprü: Halfeti Gerdanı olarak bilinen Asma Köprü’de gün batımını izlemek bir gelenek. Halfeti otellerinde konaklarken gün batımı için buraya gelmeyi tercih edebilirsiniz. 

Halfeti'nin Kayak Merkezleri Hangileridir?

Ülkemizin Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Halfeti’den kısa sürede kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yer alan Karacadağ, 1919 rakım ile konuklarını bekliyor. Kar yağışı nedeniyle kış aylarında beyaza boyanan alan, Halfeti’ye seyahate gelenlerin kış sporu için uğrak yeri oluyor. Sadece birkaç saat içinde ulaşabileceğiniz alanda kışın ve karın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Halfeti'ye Ne Zaman Gidilir?

Kışın soğuk, yazın oldukça sıcak olan Halfeti, iklimi nedeniyle çoğunlukla bahar aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor. Halfeti’ye ne zaman gidilir merak edenler için gezmeye en uygun zamanlar nisan, mayıs, eylül ve ekim ayları oluyor. Bölge ikliminde sorun olarak görülen bir diğer unsur ise nem. Özellikle baraj nedeniyle artan nem, sıcak havalarda misafirleri oldukça zorlayabiliyor. Bu nedenle, Halfeti’nin güzelliklerini keşfetmek için serin bahar günlerini tercih edebilir, bu zaman dilimlerinde rahatlıkla tekne turlarına katılabilirsiniz. 

Halfeti'ye Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa’ya bağlı ve Gaziantep’e yakın bir ilçe olan Halfeti, Birecik’e komşu konumda yer alıyor. Şanlıurfa şehir merkezinden 121 kilometre uzaklıkta bulunan Halfeti’ye ulaşım kara yolu ile sağlanıyor. Özel araçla veya otobüslerle gidebileceğiniz Halfeti’ye direkt veya aktarmalı seferler bulunuyor. 

Eğer özel araç ile Gaziantep’ten Halfeti’ye gidecekseniz, Adana-Şanlıurfa otoyolunu takip edebilir, O-52, E90 ve Şanlıurfa Halfeti yolu üzerinden ilçeye varabilirsiniz. Gaziantep’ten Halfeti’ye yolculuk 102 kilometrelik bir seyahati kapsıyor. 

Şanlıurfa’dan Halfeti’ye gitmek için Adana Şanlıurfa /O-52/E90 ve Şanlıurfa Halfeti yolunu kullanmalısınız. Ayrıca toplu ulaşım kullanacaksanız şehir merkezinden ilçeye sürekli sefer yapan minibüsler bulabilirsiniz. 

Eğer hava yolu ile Halfeti’ye ulaşmak istiyorsanız Şanlıurfa GAP Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Havalimanı’ndan 138 kilometre yolculukla ilçeye varabilirsiniz. Şehir merkezine vardıktan sonra özel araçlar, otobüsler veya taksilerle de Halfeti’ye gitmeniz mümkün. 

Halfeti'de Ne Yenir?

Karagül’ün başkenti Halfeti’den karagül lokumu, şerbeti ve fıstıklı karagül çikolatası  tatmadan dönmemelisiniz. Ayrıca Halfeti’de ne yenir sorusuna yanıt olacak birçok yöresel yemek de var. İlk olarak Halfeti usulü peynir helvasını denemelisiniz. İçerisinde margarin, taze peynir, un ve şeker bulunan bu özel lezzet, Halfeti restoranlarının hemen hepsinde bulunuyor. 

Türkiye’de sadece Fırat ve Dicle nehirlerinde bulunan şabut balığının en lezzetli halini Halfeti’de tadabilirsiniz. Şabut balığı kebabı adı verilen yemek, şişe geçirilen balıkların köz üzerinde pişirilmesine dayanıyor. Ayrıca ana yemek olarak yine Halfeti’ye özel olan haşhaş kebabını Halfeti’de yenilecekler listenize alabilirsiniz. 

Eğer hamur işinden hoşlanıyorsanız Halfeti’de semsek yemelisiniz. Kıymalı ve soğanlı içiyle damak çatlatan semsekler, incecik hamurlarıyla içinde lezzet saklıyor. Ayrıca Urfa’nın meşhur soğan kebabını da Halfeti’de bulabilirsiniz. Şanlıurfa’nın tescilli lezzetlerinden olan soğan kebabı özellikle kış aylarında bölgede yoğun olarak tüketiliyor. 

UNESCO tarafından Gaziantep mutfağına ait bir değer olduğu tescil edilen erik tavası, Halfeti’de de bulunabiliyor. Mayhoş tadıyla sofraların yıldızı olan erik tavası, özellikle sarımsak ve kuzu eti uyumunun mükemmel bir ürünü. Turistik tüm restoranlarda rastlayabileceğiniz erik tavasının tadına bakmadan Halfeti’den dönmemelisiniz. 

Bu yiyeceklerin yanında lövrez dürümü, dolma eziği, bamya kurutması, keme boranisi, mukaşşerli kebap, kirazlı içli köfte, dut pilavı, ayva güveci, ağzı açık, boram, döğmeli kelle, yenidünya kebabı, Halfeti otelleri ve restoranlarının menülerinde yer alan diğer lezzetler. Aynı zamanda bir gastronomi bölgesi olan Halfeti’de yemeğe ve lezzete doyacağınızdan emin olabilirsiniz. 

Halfeti'de Hediyelik Ne Alınır?

Şanlıurfa’da yer alan Halfeti, kültürel zenginliği sayesinde çok sayıda egzotik hediyeye ev sahipliği yapıyor. Bölgenin yöresel zenginliği nedeniyle Halfeti’de hediyelik ne alınır sorusunun yanıtı bir hayli uzun. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile dikkat çeken Urfa’da ve en popüler ilçelerden biri olan Halfeti’den alacağınız hediyeler arasında takılardan yöresel kıyafetlere kadar birçok alternatifler mevcut. 

Halfeti ilçesinin en meşhur ürünü, sadece bu topraklarda yetişen siyah gül. Karagül olarak da tanınan bu yöresel ürün, bölgede birçok hediyelikte kullanılıyor. Örneğin Halfeti’de hediyelik olarak karagül lokumu, kolonyası, bitki suyu, kremi alabilirsiniz. Set halinde veya tek olarak bulabileceğiniz Halfeti karagül ürünleri arasında farklı alternatifleri de görebilirsiniz. 

Halfeti’nin yeni yeni tanınan bir diğer ürünü ise kebat. Anavatanı Hindistan olan kebat, Ege ve Akdeniz’de bergamot adıyla anılırken Halfeti’de kebat ismine layık görülüyor. Uzun yıllardır Halfeti kültürünün önemli bir parçası olan kebatlar, bereket sembolü olarak görülüyor. Bu nedenle eskiden bu yana ev yapılmadan önce her araziye, evin bahçesine önce bir kebat ağacı dikmek gelenekler arasında. Yöreyi gezerken kebat reçeli, kebat kolonyası ve sabunu gibi birçok yöresel ürün bulabilir ve satın alabilirsiniz. Hatta kendi bahçeniz için bereket sembolü bir kebat fidanı almayı tercih edebilirsiniz. 

Şanlıurfa ilimize bağlı olan Halfeti’den hediyelik olarak Urfa’nın ünlü ürünlerini alabilirsiniz. Onlar arasında meşhur Urfa isotu, biber salçası, bakır hediyelikler (mutfak gereçleri, saatler, tepsiler), tespihler de var. El emeği ile üretilen Urfa yöresel ürünleri arasında taş süslemeleri de bulabilirsiniz. 

Halfeti Tatili

Halfeti otelleri size konforlu konaklama hizmeti sunarak keyifli zaman geçirmenize zemin hazırlıyor. Bölgenin doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ise Halfeti tatilinin unutulmaz olacağını müjdelemek için yeterli. Şanlıurfa’nın en popüler noktalarından biri olan Halfeti’de doğa ile iç içe tatil yapabilirsiniz. 

Halfeti tatili kapsamında, Güney Doğu Anadolu’nun güzelliklerini keşfedebilir, çevredeki turistik lokasyonları da ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz tatilin bir kısmını Şanlıurfa otelleri bünyesinde konaklayarak geçirebilir, Urfa’nın merkezindeki turistik yerleri görebilirsiniz. Benzer şekilde Gaziantep otelleri ve restoranlarının sunduğu deneyimi de yaşayabilir, Halfeti’ye bir gün ayırarak turu tamamlayabilirsiniz. 

Halfeti Tarihi

Şanlıurfa’nın batısında yer alan Halfeti tarihi ile kendine hayran bırakıyor. Milattan önce 855 yılında Asur kralı tarafından kurulan Halfeti, o zamanlar Şitamrat adını taşıyordu. Tarih boyunca Hititler, Medler, Persler, Makedonlar, Selevkoslar ve Partlar tarafından hükmedilen Halfeti, Yunanlar tarafından ise Urima olarak anılıyordu. Süryaniler’in "Kal'a Rhomeyta" ve "Hesna d'Romaye" isimlerini verdiği bölge, Roma İmparatorluğu döneminde bölgenin en önemli şehirlerinden biriydi. 

Bizanslılar’ın ardından Emevi, Abbasi, Selçuklu, Zengi ve Eyyubiler tarafından idare edilen Halfeti, İlhanlılar, Memlükler ve Osmanlılar tarafından da alınmıştı. Yavuz Sultan Selim döneminde ele geçirilen bölge, o yıllarda Halep eyaletine bağlanmıştı. 19. yüzyılda bugünkü Halfeti yerleşiminin kurulmasının ardından kentin tarihini değiştiren diğer bir kayıt 1954 yılına denk geliyor. Bu tarihten itibaren ilçe olarak varlığını sürdüren Halfeti, Urfa ilinin vilayeti olarak günümüzde varlığını sürdürüyor. 

Ancak %80’i Birecik Barajı’nın suları altında kaldığı için yakın geçmişte Halfeti, yeni bir yerleşim alanına taşındı. Taş evlerinin, tarihi camilerin su altında kaldığı alan bugün tekne turlarına ev sahipliği yapıyor ve eski yerleşim hala güzelliğiyle turistleri büyülüyor. Ayrıca dünyada sakin ve turistik yerlerin işaretlendiği “cittaslow” ismi Halfeti’ye de veriliyor. Uluslararası komite tarafından verilen karar uyarınca Halfeti Türkiye’deki “yavaş şehir” unvanına layık görülen 11 yerden biri. Üstelik dünyada bu ismi alabilen yalnızca 200 civarında yer var. 

Halfeti Otel Fırsatları

Şanlıurfa’nın popüler destinasyonu Halfeti otel fırsatları ile konuklarının yüzünü güldürüyor. Dönemsel indirimler, kampanyalar ve erken rezervasyon fırsatları sunan Halfeti otelleri, hem bölge için turizm sezonunda hem de sezon dışında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Tüm tesisleri inceleyerek fiyat performans sunan seçenekleri bulabilirsiniz. Siz de Halfeti otel fırsatlarını yakalamak için özel kampanyalarını ve fiyat seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Halfeti

Yüzölçümü 626 kilometrekare olan Halfeti’nin ilçe merkezi Fırat sahilinin yeşil kıyı şeridinde bulunuyor. Sarp kayalıkların yamacında bulunan Halfeti, hububat, fıstık ve üzüm üretimi ile ünlü bir yer. Ekilebilir arazilerinin yanında taşlık alanları, kıraç toprakları da bulunan Halfeti’de bu nedenle küçükbaş hayvancılık yapılıyor. Ayrıca bölge, Fırat Nehri’nin etkisiyle Akdeniz iklimi karakteristiği gösteriyor. Tekne turları, sular altında kalan eski yerleşim yeri, siyah gülü, mutfak kültürü ve tarihi yerleriyle ünlü olan ilçe, ülkemizin en özel değerlerinden biri. 

halfeti gorsel