Abant Otelleri

( 17 Sonuç Gösteriliyor)
1/3
4 Mükemmel
Orman Manzaralı Standart Oda
Yarım Pansiyon %7 indirim
3 Gece 4 Gün
%7
₺24.000,00
₺22.320,00
1/3
Ana Bina Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-6 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺11.995,20
1/3
Aden Suit
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺17.955,00
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz ve/veya 0-3 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺17.670,00
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺14.700,00
1/1
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı %2 indirim Erken Rezervasyon Oteli
3 Gece 4 Gün
₺17.287,20
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-10 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺12.001,50
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-6 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺17.460,00
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı
3 Gece 4 Gün
₺9.114,00
1/1
1/3
Yayla Dağ Evi
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz %6 indirim Erken Rezervasyon Oteli
3 Gece 4 Gün
₺10.363,50
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-6 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺42.750,00
1/3
Standart Oda
Tam Pansiyon Plus 3 kal, 2 öde 0-12 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺24.700,00
1/3
Serin Bungalov 18
Sadece Oda %20 indirim Erken Rezervasyon Oteli
3 Gece 4 Gün
₺17.280,00
1/3
4 Mükemmel
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/1
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.

Abant Ev

 

Abant otelleri, bölgenin her mevsim farklı farklı renklere büründüğü muhteşem doğasını görmek isteyenleri bekliyor. Lüks ve konforu bir arada sunan Abant otellerinde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Doğa yürüyüşü, balık tutma, fotoğraf çekme gibi etkinliklere katılabileceğiniz gibi yalnız başınıza da çok güzel vakit geçirebilirsiniz.  

Abant bölgesinde klasik, modern veya geleneksel birçok konaklama tesisi bulunuyor. Abant otelleri genelde ilçe merkezinde ve göl çevresinde konumlanıyor. Yıl boyunca mevsim fark etmeksizin turizme açık olan bu bölge sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de uğrak noktalarından biri. Doğanın her mevsim renk cümbüşü sergilediği bölgeyi bir kere gördünüz mü sürekli gitmek isteyeceksiniz. Kamp, trekking ve piknik gibi aktiviteler yapabileceğiniz Abant, aynı zamanda bunaltıcı yaz sıcakları arasında serin ve rahat bir nefes almanızı sağlıyor. 

Çevresi yaklaşık 7 kilometre olan Abant Gölü, olta balıkçılığı gibi aktivitelerinin yanı sıra atla, faytonla ve bisikletle gezinti için de elverişli bir bölgedir. Bolu otelleri arasında en popüler seçenekler arasında yer alan Abant otellerinde siz de hayalinizdeki tatili gerçeğe dönüştürebilir, günlük yaşamın yorgunluğunu bir kenara bırakabilirsiniz. 

Abant Otelleri Fiyatları 

Abant yemyeşil manzarasının yanı sıra otellerinin kalitesi ve hizmet standartlarının profesyonel olmasıyla bilinen bir bölgedir. Abant Otelleri her bütçeden misafire kucak açıyor... Bütçesi kısıtlı olan misafirler için de Abant Gölü çevresinde veya Mudurnu ilçe merkezinde birçok seçenek mevcut. Abant otelleri modern yapısıyla günün her saati hizmete hazır bekliyor. Aracı olmayan ziyaretçiler için Abant Gölü’ne direkt ulaşım sağlamanız için Bolu otobüslerine binmelisiniz.  

Abant 5 Yıldızlı Otelleri 

Üstün hizmet kalitesi ve deneyimli kadrolarıyla Abant 5 yıldızlı otelleri konukların her talebine hızlı bir şekilde yanıt veriyor. Doğanın bütün güzelliklerinin bir arada olduğu Abant’ın eşsiz manzarasına karşı konforlu odanızda kahvenizi yudumlarken huzura doyacaksınız. Hafta sonu tatili için oldukça elverişli olan Abant Gölü kıyısında muhteşem anlar yaşayacaksınız. Son derece modern ve gelişmiş olan Abant 5 yıldızlı otelleri turistlerin uğrak rotalarından biridir. 

Abant Her Şey Dahil Otelleri 

Abant her şey dahil otelleri, siz bölgeyi doyasıya gezip yorulduktan sonra konforunuz için sınırsız hizmet vermek için hazırda bekler. Konaklama süresi boyunca 3 öğün yemek, atıştırmalıkların ve ikramların bol olduğu otellerde harika vakit geçireceksiniz. Abant her şey dahil otellerine, yılın herhangi bir mevsiminde ulaşım sağlayarak manzarası en güzel odayı tercih etmek tamamen sizin elinizde. Huzur dolu ve rüya gibi bir tatil için rezervasyon yaptırmayı lütfen unutmayınız.  

Abant’ta Nerede Kalınır? 

Abant Gölü etrafında yaz veya kış fark etmeden kesintisiz hizmet veren birden çok tesis bulunuyor. Bungalov evlerinden ultra lüks otellere kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Abant tesisleri son derece sakin ve huzurlu bir ortam vadediyor. Abant Gölü, konuklara tam pansiyon, yarım pansiyon, sadece oda, oda kahvaltı seçenekleri sunuyor. Ayrıyeten Abant Gölü çevresinde karavan kiralayarak konaklayabileceğiniz özel bir alan bulunuyor. Dilerseniz bungalov evlerde klasik aynı zamanda şirin bir tatil geçirebilirsiniz fakat ‘tam donanım isterim’ diyenlere özel ultra lüks tesislerin de bulunduğunu unutmamalısınız. 

Abant Balayı Otelleri Hangileridir? 

Evli çiftlere özel konseptlerde tasarlanmış balayı otelleri, Abant’ta çiftlere kesintisiz hizmet veriyor. Romantik bir balayı geçirme hayali olan çiftlerin Abant’ı tercih etmesi doğrultusunda rüya gibi bir ortam ile karşılaşmaları kaçınılmazdır. Abant balayı otelleri sayesinde romantizme doyacaksınız. Huzur içerisinde dinlenebileceğiniz, güzel bir kahvaltı edip aşk dolu bir yürüyüşe çıkabileceğiniz bu mükemmel bölge harika vakit geçirmeniz için sizleri bekliyor. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak için elinizi çabuk tutun.   

Abant’ta Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler 

Muhteşem doğasının hayran bıraktığı Abant Gölü ve çevresinde görülmeye değer çok yer var. Bunların başında Abant Doğal Yaşam Müzesi, Abant Gölü Sahili, Mudurnu İlçesi, Samandere Şelalesi, Yedigöller Milli Parkı, Seben Gölü, Gölcül Gölü, Abant Tabiat Parkı, Sinekli Yaylası, Örmeci Yaylası, Akkaya Travertenleri, Güzeldere Şelalesi, Sülüklü Göl, Kartalkaya Kayak Merkezi, Karamurat Gölü ve Yıldırım Bayezid Camii gibi yerler yer alıyor.  

Abant’ın Yöresel Lezzetleri Hangileridir? 

Abant Gölü, Bolu ilinde bulunduğu için çok geniş kapsamlı mutfağa ve yöresel lezzetlere ev sahipliği yaptığını unutmamak gerekir. Bolu’nun aşçıları dünya çapında ün yapmış kimselerdir. Bolu mutfağında Anadolu’nun hemen her bölgesinden lezzetlere rastlamak oldukça doğaldır, tabii buna ek olarak da Bolu’ya has yöresel lezzetlerden söz etmezsek olmaz. Bolu’nun bazı yöresel lezzetleri şu şekildedir: Yayla Çorbası, Ovmaç Çorbası, Kartalkaya Kebabı, Abant Kebabı, Mengen Pilavı, Yedigöller Kebabı, Kabaklı Gözleme, Bolu Kebabı, Bolu Beyi Tatlısı, Saray Helvası, Keş, Kaldırık Dolması, Paşa Pilavı ve Kedi Batmaz. Abant ziyaretiniz sırasında Bolu ilini de gezip bu yöresel lezzetleri kendi yerinde tatmadan geçmeyiniz.  

Abant’ta Gezilecek Yerler Nelerdir? 

Muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Abant, gezilecek bölgeleriyle dikkat çekmektedir. Peki ‘Abant’ta nereyi gezebiliriz?’ diyenlere: Gölcük Gölü, Seben Gölü, Yaylalar, Abant Köy Pazarı ve Abant Doğal Yaşam Müzesi şeklinde cevap verebiliriz.  

Gezi ve piknik için elverişli olan Gölcük Gölü, Abant Gölü’ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Gölcük Gölü’nün sakin ve huzurlu yapısı dinlenmek için uygun bir mekandır. 

Yapay bir göl olan Seben Gölü, Abant’a 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Seben Gölü manzarası itibariyle fotoğrafçıların gözde mekanlarından olurken aynı zamanda kampçılık için de elverişlidir. 

Abant Gölü civarında, Eğreltilik, Eskioba, Sakarca, Örencik, Kütüklü, Güney, Bulanık, Sarıyer, Delice, Koyak, Samat, Çepni, Mangırlar ve Ferizli gibi birçok yayla bulunuyor. Bu yaylalar çok geniş bir alanda olduğu için kış mevsimlerinde ziyaret edilmesi zor olsa da yazın gezilebilir.  

Yöresel gıdalara ve el yapımı ürünlere meraklı olanlar için Abant Gölü’nün girişinde bulunan Abant Köy Pazarı doğal ürünlerin satıldığı bir pazardır.  

Etkileyici mimarisi ve muhteşem dokusuyla görenleri kendine hayran bırakan Abant Doğal Yaşam Müzesi Abant Gölü’nün Bolu girişindeki otoparkın hemen yanında bulunuyor. Bölgeye özgü bir yapı olan Abant Doğal Yaşam Müzesini gezmek her yaştan ziyaretçiye oldukça keyif verecek. 

Abant’ta Ne Yapılır? 

Mudurnu ilçe sınırları içerisinde yer alan Abant Gölü’nü ziyaret etmek isteyenler için güne merhaba kahvaltısı yapmalarını şiddetle tavsiye ederiz. Abant kahvaltısı, köy kahvaltısı konseptine sahip olmakla birlikte Abant’ın temiz havasıyla misafirlere eşsiz lezzetler tattırıyor. Abant Gölü Tabiat Parkı’nı cüzi bir ücret ödeyerek gezebilirsiniz. Kış turizmine de olanak sağlayan Abant Gölü Tabiat Parkı’nda kamp severler için ayrılmış özel bir alan bulunuyor. Burada karavan kiralayarak kamp yapma imkanına sahip oluyorsunuz. Kış turizmi her ne kadar yaz turizmi kadar yoğun olmasa da şehirden, gürültüden ve stresten uzak doğa ile iç içe huzurlu bir dinlenme arayanların tam adresi Bolu Abant Gölü’dür. 

Abant’a Ne Zaman Gidilir? 

Abant Gölü hem yaz hem de kış turizmi için yoğun ilgi gören nadir bölgelerdendir. Yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçmak ve biraz serinlemek için Abant’ tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Abant’ı kış mevsiminde de tercih edebilirsiniz. Peki ‘Abant’ta kışın ne yapabilirsiniz? ‘Öncelikle Abant’ta bulunan bungalov evler ve 5 yıldızlı oteller kışın da misafirlerine kesintisiz hizmet veriyor. Abant Gölü her ne kadar buz pateni yapmaya elverişsiz olsa da çevre illerden gezi turları Abant yöresine düzenleniyor. Abant Milli Parkı’nda kışın karavan ile kamp yapma imkânınız var. Bu parkta kamp için ayrılan alanda belli bir ücret ödeyerek kamp yapabilirsiniz. Sıcak salebinizi yudumlarken bembeyaz kar manzarası izlemek sizlere çok iyi gelecek. Kış mevsiminde Abant’ı ziyaret etmek isterseniz büyük piknik alanı, seyir kulesi, tahta köprü ve Göl Evi’nde sosyal medyanızı renklendirecek kareler elde edebilirsiniz.  

Abant’a Nasıl Gidilir? 

İstanbul’dan hareket edecek ziyaretçiler için Anadolu Otoyolu’nu kullanmak Abant’a ulaşmanızı kısaltıp kolaylaştıracak. Ankara’dan Abant’a gitmek İstanbul’a nazaran daha kolaydır çünkü Ankara-Bolu arası daha kısa bir mesafededir. Araç sahibi olmayan ziyaretçiler için tarifeli otobüs seferleriyle önce Bolu’ya oradan da Abant’a geçebilirsiniz. Bolu şehrinde havalimanı ve demiryolu bulunmaması sebebiyle direkt olarak bu araçları kullanılamıyor fakat karayoluyla birden çok yol tercih edilerek bölgeye ulaşım sağlanabilir. Buna rağmen havayolu ile yurtdışından gelmek isteyen ziyaretçiler için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Bolu’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan bir havalimanıdır. Sabiha Gökçen Havalimanına bir başka alternatif havalimanı ise Ankara Esenboğa Havalimanı olarak karşımıza çıkıyor. Yurtdışından gelecek ziyaretçiler bu iki havalimanından birini tercih ettikten sonra kalan yolu binek araç veya tarifeli otobüs seferleri ile tamamlayıp Abant Gölü’ne ulaşabilir. Abant’a ve Bolu’ya karayolu ile ulaşım sağlayacak ziyaretçiler için mümkün alternatif yollar şu şekildedir: TEM ve E-5 karayolları, Afyonkarahisar - Antalya Karayolu, Ankara - Bursa Karayolu gibi yolları tercih edebilirsiniz ayrıyeten, Bolu Dağı’nı geçtikten 22 kilometre sonra Abant’a ulaşmanız mümkün.  

Abant’ta Ne Yenir? 

Her mevsimi farklı bir güzellikte olan Abant Gölü kıyısında oldukça çeşitli yemeklere ulaşma imkanına sahipsiniz. Abant Gölü çevresinde işin uzmanı olanlar için balık tutup mangal yapma fırsatı bulunuyor. Yeşilin ve kahverenginin bütün tonlarına sahip bir doğa harikası olan Abant Gölü Ankara’ya 2 saat İstanbul’a da 3 saat kadar uzaklıktadır. Eğer Abant’a uğradıysanız Abant alabalığını tatmadan ayrılmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bolu denince ilk akla gelen hiç şüphesiz ki Mengen’dir. Dünya çapında ün yapmış Bolulu ustaların elinden yoğurtlu bakla çorbası, keş peyniri, cevizli çörek, patates çorbası, kabaklı gözleme, yayla çorbası, saray helvası, patatesli köy ekmeği, tarhana çorbası ve Mengen kuzu güveci gibi lezzetleri tadabilirsiniz. Bilindiği üzere Bolu, Karadeniz iklimine sahip bir bölgedir ve bu sebepten ötürü yabani mantar cennetidir. Kuzugöbeği mantarı bölge halkı tarafından bilinen ve sık tüketilen bir mantar cinsi olmakla birlikte Bolu dışında pek bilinmeyen bir lezzettir. Bu mantar çeşidinin yurt dışına ihracatı yapıldığı ve özellikle Fransız mutfaklarını süsleyen bir lezzet olduğu bilinen bir gerçektir. Abant’ta otellerin kafe ve restoran bölümlerinde yöresel lezzetlere ulaşabileceğinizi asla unutmamanız gerekir. Sıcak yaz mevsimlerinde serin bir Abant Gölü manzarasına karşı ızgara et ve balık çeşitleri siz konuklara oldukça iyi gelecektir. Ek olarak Abant’ın geleneksel hale gelmiş köy kahvaltısını da denemeyi unutmayın. Abant Gölü etrafında açık havada mangal keyfi yaparken sucuk, köfte ve şiş pişirmenin verdiği rahatlama sizlere iyi gelecek.  

Abant’ta Hediyelik Ne Alınır? 

Abant’ta hediyelik eşya konseptine sahip birden çok dükkân bulunuyor. Abant’tan alınabilecek hediyelik eşyaların birçoğuna Bolu, Gerede ve Mudurnu’da da rastlayabilirsiniz. Abant ziyaretiniz sırasında Gerede’ye de uğrayıp bölgenin yöresel el yapımı bakır ürünlerini incelemeyi unutmayınız. Gerede saray helvası, çikolatası, deri ürünleri, bakır ürünleri ve çam balıyla ünlü bir ilçedir. El yapımı ürünleri incelemeyi seven ziyaretçilerin uğrak noktalarından olan Gerede bölgesi Abant’a yakınlığı ve kolay ulaşım imkanıyla çeşitli fırsatlar sunuyor. Bolu çikolatası bölgenin meşhur tatlılarından biridir. Bolu çikolatası yer fıstığı, fındık, Antep fıstığı ve badem gibi zengin bir içeriğe sahiptir. Bolu’ya uğramışken Mudurnu’yu da ziyaret edelim diyen ziyaretçiler için Saray Helvası tavsiye edebiliriz. Mudurnu’nun Saray Helvası’nı hediyelik eşya olarak satın alabilirsiniz veya bir restoranda tadabilirsiniz. Bolu’nun bol ağaçlardan oluşan doğasının bizlere sundu nimetlerden biri olan Kozalaklardan yapılan reçellerle gününüze lezzet katabilirsin aynı zamanda sevdikleriniz için bir hediye paketi de yapabilirsiniz. Bolu’ya gelmişken çam balını tatmadan giderseniz oldukça üzücü olur. Bölgenin yöresel lezzetlerinden olan çam balı, saymakla bitmeyen şifalarıyla ün salmıştır. Yakınlarınıza 1 paket hediye çam balı satın alabilirsiniz.  

Abant Tatili 

Yedigöller çevresinde konaklama imkânı biraz daha kısıtlı olmasına rağmen Abant Gölü çevresinde konaklama tesisleri daha yaygın. Kış turizminin de aktif olduğu Abant’a yaz mevsimlerinde de gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Her sene yerli yabancı birçok turist Abant’ta tatil yapıyor. Bu sebepten dolayı Abant çevresinde oldukça gelişmiş konaklama tesisleri ve restoranlar bulunuyor. Abant’ta tatil fırsatı yakalamak için erken rezervasyon fırsatlarını kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Abant’a kadar gelmişken de Bolu’nun turistik bölgelerini keşfetmekten kaçınmayınız. Bolu’nun etkileyici doğası Abant Gölü ve çevresi ile birleşince ziyaretçilerin başını döndürüyor.  

Abant Tarihi 

Abant’ın tarihi milattan önce 5 bin yılına kadar dayanıyor. Abant’ta yaşama ilk rastlanan zamanlar Hititler’e denk geliyor. Bölgenin daha önceki ismi ‘Abad’dır.’ Zamanla bu isim ‘Abant’ sözcüğüne evrildi. Bolu ve Abant bölgesi tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Bu medeniyetler sırasıyla, Lidyalılar ve Pers İmparatorluğu olmakla birlikte bir dönem Makedon Kralı Büyük İskender’in eline geçti. Daha sonra Roma ve Osmanlılar’ın egemenliğine geçti. Tarihinde birçok medeniyetten izleri barındıran Abant, ünlü bir park olan Abant Gölü Tabiat Parkı’na da ev sahipliği yapmaktadır. Abant’ta balık tutma imkanına da sahip olduğunuzu unutmamalısınız. Çevredeki balık restoranları haricinde ücreti karşılığında kendi balığınızı kendiniz tutup piknik yapabilme imkanına sahipsiniz.  

Abant Otel Fırsatları 

Yeşilin bin bir tonuna sahip olan Abant bölgesi konaklamak isteyen misafirlere birçok otel fırsatı sunuyor. Abant Otelleri genel olarak göl etrafında ve ilçede bulunmaktadır. Abant otelleri, lüks ve şık donanımıyla konuklara rüya gibi bir atmosfer sunuyor. Abant Otelleri’ne yapacağınız erken rezervasyonlar tatilinizi oldukça ucuza getirebilirsiniz. Abant, aynı zamanda kış turizminin de etkin olduğu bölgeler arasında yer aldığı için genellikle konuklar göl çevresinde bulunan otelleri tercih ediyor 

Abant 

Eşsiz doğası ve temiz havasıyla ön plana çıkan Abant, Bolu’nun 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları üzerinde oluşmuş bir krater ve birikinti gölüdür. Karadeniz’in karakteristik yeşil doğasına sahip Bolu ilinin zengin bitki türlerine Abant’ta rastlamak mümkün. Abant Gölü’nün yaklaşık 1200 hektarlık bölümü 1988 yılında ‘Tabiat Parkı’ ilan edilerek koruma altına alındı. Karaçam, meşe, kayın, sarıçam, dişbudak, kavak, söğüt, gürgen, ardıç gibi ağaçlar ve fındık, ılgın, muşmula, ormangülü, alıç, papaz külahı, kuşburnu, böğürtlen, eğrelti, çilek, ahududu, nane, ısırgan, sarmaşık, çayır otları ve at kuyruğu gibi ağaççıklardan oluşan Abant ve çevresi tam olarak bir temiz hava kaynağıdır. Büyüleyici doğasıyla sakin ortamıyla Abant Gölü ziyaretçilerine sınırsız huzur ve keyif vadediyor.  

Abant Manzara