Eskişehir Otelleri
( 56 Sonuç Gösteriliyor)
Türkiye’nin birçok şehrine yakınlığı ile ön plana çıkan Eskişehir, konaklama fırsatlarının genişliğiyle ilgi topluyor. Eskişehir otelleri, şehrin öğrenci nüfusunun yoğunluğuna kayıtsız kalmıyor. Eskişehir’de konaklayacak misafirler Porsuk Çayı çevresi ve alışveriş merkezlerine yakın bölgeleri tercih etmeleri avantajlarına olur. Eskişehir otelleri genellikle bu bölgelerde konumlanmış olup kesintisiz hizmetiyle tatilinizi renklendiriyor. Doktorlar Caddesi, Adalar ve Bağlar bölgelerinde genellikle apart oteller bulunuyor. Dolayısıyla bu bölgeler yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Tarihi bölgeleri ve modern yapıları gezip el emeğine dayalı ürünleri incelemeyi sevenlerin seveceği Eskişehir otelleri 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Butik otel konseptiyle de geniş bir fırsat ağına sahip olan Eskişehir otelleri sizleri bekliyor.
Eskişehir Otelleri Fiyatları
Eskişehir otelleri, sunduğu birçok fırsatın yanı sıra fiyatlarıyla da göze çarpıyor. Günübirlik veya daha uzun süreli konaklamak isteyen misafirlere özel butik otelleri ile ön plana çıkan şehir tarihi dokusuyla da muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Odunpazarı, en çok turist çeken yerlerin başında geliyor. Eskişehir otelleri fiyatları, kalmak istediğiniz otelin hizmet kapsamına göre değişiklik gösterebilir.
Eskişehir 5 Yıldızlı Otelleri
Konfor, lüks ve kaliteli hizmet arayanların uğrak noktası olan Eskişehir 5 yıldızlı otelleri, şehirde uzun yıllardır hizmet vermeye devam ediyor. Spor tesisleri, açık ve kapalı havuz, spa ve buhar odası hizmetleri sağlayan bu oteller arasında aynı zamanda termal oteller de bulunuyor. İş hayatının yoğunluğundan kurtulup sakin ve huzurlu bir tatil deneyimi için Eskişehir 5 yıldızlı otelleri tercih edebilirsiniz. Bu oteller baştan aşağı konukların kaliteli ve iyi vakit geçirmeleri için tasarlandı. Dünyaca ünlü otel zincirlerini de barındıran şehir, muhteşem manzaralı odalarıyla misafirlerini bekliyor.
Eskişehir Her Şey Dahil Otelleri
Eskişehir sosyal yapısı ve canlılığıyla yıllardır hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri. Şehir yerli ve yabancı öğrencileriyle kozmopolit bir yapıya sahip. Bu tip bir şehrin sizlere sağladığı en büyük avantajlardan biri ise hiç şüphesiz ki konaklama imkanıdır. Konaklama tesisleri çok yaygın olan bu şehirde düşük bütçeli pansiyonlardan lüks otellere kadar birçok seçenek mevcut. Her şey dahil otellerin en iyi yanı ek ücret ödemenize gerek kalmadan sahip olduğunuz fırsatlardır. Tabii bu imkanların tesisten tesise farklılık gösterdiğini unutmamak gerekiyor. Tercih ettiğiniz otelin ücretsiz imkanlarını kontrol etmeyi unutmayınız.
Eskişehir'de Nerede Kalınır?
Eskişehir konaklama bölgelerinin en başında Adalar, Odunpazarı ve Bağlar bölgeleri geliyor. Nüfusun en yoğun olduğu bu bölgeler çeşitli etkinliklere sahne oluyor. Hem doyasıya eğlence hem de sanatsal etkinliklerin merkezi olan Eskişehir, son 30 sene içerisinde inanılmaz gelişme kaydedip yabancı turist çekmeye başladı.
Modern olanaklara ve hareketli bir atmosfere sahip olan Bağlar bölgesi, İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan oldukça kalabalık bir bölgedir. Yeme-içme, alışveriş ve tarihi dokusuyla dikkat çeken Odunpazarı da ‘Nerede kalınır?’ sorusunun önemli cevaplarından biridir.
Tren İstasyonu ve Porsuk çevresi de Eskişehir’de kalabalık olan bölgelerden biridir. Buranın Avrupai atmosferi ve genç nüfus yoğunluğu ilgi görmesine neden oluyor. Şehir içi ulaşımı oldukça gelişmiş olan bu kentte toplu taşıma ile dilediğiniz yere kolaylıkla gidebilirsiniz. Son olarak şunu da belirtelim; Eskişehir’de tramvayın adı ‘Estram’dır.
Eskişehir Balayı Otelleri Hangileridir?
Romantik bir evliliğin ardından balayı tatili için Eskişehir’i tercih edebilirsiniz. Eskişehir balayı otelleri ile yeni hayatınızın ilk günlerini kusursuz bir şekilde geçirebilirsiniz. Çiftlere özel sürprizler ve jestlerle dolu otelleri tercih etmek tatilinize renk ve kalite katar. Yeni evli çiftlere özel ayrıcalıklı hizmetleri olan Eskişehir balayı otelleri ile düğün yorgunluğunu rahat bir şekilde üzerinizden atacaksınız.
Eskişehir'de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler
Eskişehir’e geldiyseniz bu yazımızda bahsettiğimiz yerlere mutlaka uğramanız gerekiyor. Şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı, Eskişehir’in popüler ve yoğun yerlerinden biridir. Adalar bölgesi de Porsuk Çayı yakınındadır. Porsuk Çayı’nın Venedik’i aratmayan bot ve gondol gezintileri olduğunu unutmamak gerek.
Eskişehir’in bir diğer önemli noktası ise hiç şüphesiz ki Odunpazarı’dır. Kurşunlu Külliyesi ve Tarihi Evler’in görülmeye değer tarafının yanı sıra çarşısının da önemi büyüktür. Odunpazarı bölgesinde el emeği ürünler satın alabilir Osmanlı’dan kalma bu tarihi bölgeyi karış karış inceleyebilirsiniz. Su altı dünyası ve hayvanat bahçesiyle her mevsim yoğun olan Sazova Parkı, doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezintileri için de oldukça elverişlidir. Erken rezervasyon fırsatları ile Eskişehir tatilini daha avantajlı fiyatlarla yapabilirsiniz.
Eskişehir’in Tarihi Yapıları Hangileridir?
Köklü bir geçmişe sahip olan Eskişehir, birçok farklı medeniyetten yapılar barındırıyor. Bu yapıları sıralamak gerekirse: Yunus Emre Türbesi, Odunpazarı Evleri, Midas Anıtı, Sivrihisar Ulu Camii, Alaaddin Camii, Kurşunlu Camii, Doğanlı Kale, Han Antik Kenti diyebiliriz.
Türk Edebiyatı’nın kıymetli şairlerinden biri olan Yunus Emre’nin türbesi Eskişehir’de bulunuyor. Osmanlı Dönemi miraslarından olan Odunpazarı Evleri, tarihi yapısını koruyor. Arnavut kaldırımlı sokakları ile ahşap evler son derece mükemmel görünüyor. Bu evler 300 yıllık bir geçmişe sahip olmanın yanı sıra UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne dahil edildi. Odunpazarı Evleri’ne şehir içi ulaşımın çok kolay olması sebebiyle yoğun ilgi görüyor. Konaklamak için Eskişehir Odunpazarı otelleri seçeneklerine de bakmayı unutmayın.
Midas Anıtı, Han ilçesinde bulunan tarihi eserlerden biridir. Bu eser Frigyalılar’dan kalmadır ve 19. yüzyılda keşfedildi. Halk arasında ‘Yazılıkaya’ olarak adlandırılan Midas Anıtı, 17 metre yüksekliğe ve 16.5 metre genişliğe sahip. Midas Anıtı Eskişehir’e 72 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sivrihisar Ulu Camii, Anadolu’nun en eski camilerinden olup aynı zamanda Selçuklu Dönemi’ne aittir. 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan Alaaddin Camii de Eskişehir’in önemli tarihi yapılarındandır. Kurşunlu Camii ve külliyesi, Odunpazarı bölgesinde bulunuyor. Bu cami de diğerleri gibi Osmanlı eseridir. Doğanlı Kale, Çukurca Köyü sınırlarında kalan tarihi bir yapıdır. Görüntüsü nedeniyle bu kaleye ‘doğanlı’ deniliyor. Han Antik Kenti bulunduğu ilçenin adını almış ve arkeolojik kazı alanlarından biridir. Bu kent ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı belli olmayan ve birbirine bağlanan yeraltı odaları ve koridorları barındırıyor.
Eskişehir'de Gezilecek Yerler Nelerdir?
Anadolu’nun değerli kentlerinden biri olan Eskişehir’de gezilecek yerleri saymakla bitiremeyiz. Gezilecek bölgelerden bazıları şunlardır: Eskişehir Hamamları, Reşadiye Camii, Eskişehir Havacılık Müzesi, Eti Arkeoloji Müzesi, Haller Gençlik Merkezi, Devrim Otomobili, Pessinus Antik Kenti, Kurtuluş Müzesi, Nasreddin Hoca Evleri.
Keşfedilmeyi bekleyen birçok yapısı olan bu kadim kent, derin tarihiyle de insanları etkiliyor. Osmanlı Dönemi’nden kalma hamamları hala açık ve kullanılabilir durumda. Daha önce Sultan Reşad tarafından yaptırılan fakat yıkılan Reşadiye Camii 1969-1978 yılları arasında tekrar yaptırılmış ve eski haliyle birebir aynı olan bir camidir. Müzeleriyle de ün salmış olan Eskişehir arkeoloji, havacılık ve tarihi müzeleriyle farklı konseptlerde kıymetli eserler barındırıyor.
Eskişehir termal otelleri ile hem şehri keşfedebilir hem de otelde olduğunuz zamanlarda şifalı suların keyfini çıkarabilirsiniz.
Eskişehir'de Düzenlenen Özel Günler, Festivaller ve Şenlikler
Festival cenneti olan şehir ‘etkinlik ve sosyalleşme’ kavramlarını bambaşka boyutlara taşıyor. Bu şehirde düzenlenen bazı festivaller şu şekildedir: Amatör Caz Müzisyenleri Festivali, Uluslararası Yunus Emre Kültür Haftası, İnönü Zaferleri Günü, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri, Seyyid Succaeddin-i Veli Anma Dostluk ve Sevgi Günü, Tepreş Şenlikleri, Ecdadı Anma Şöleni, Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Karaçay Balkar Şenlikleri, Uluslararası Eskişehir Festivali, Seyyid Battal Gazi’yi Anma Töreni, 2 Eylül Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü.
Yılın hemen hemen her ayında en az bir festivale sahip olan Eskişehir’e gelmek ve doyasıya eğlenmek için acele edin.
Eskişehir'e Ne Zaman Gidilir?
İç Anadolu şehirlerinin tipik iklim yapısına sahip olan Eskişehir, kışları çok soğuk yazları ise sıcak ve kurak olmasıyla biliniyor. Özellikle ocak ve şubat aylarında çok soğuk olan bu kenti eğer bu mevsimlerde ziyaret ediyorsanız sıkı giyinin! Buna ek olarak gezmeyi ve keşfetmeyi seven misafirlerin mayıs ve haziran aylarında gelmelerini tavsiye ederiz. Bahar aylarında Eskişehir biraz daha sakinleşiyor. Şehirde bulunan öğrenci nüfusu yaz tatili için kendi memleketine gittiği için bu sefer Eskişehir’i görmek isteyenlerin sayısı artıyor.
Eskişehir'e Nasıl Gidilir?
Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden Eskişehir’e ulaşım çok kolay. Karayolu, havayolu ve demiryolu seçenekleriyle Eskişehir’e gidebilirsiniz. Eskişehir, Ankara’ya 3, İzmir’e 5 ve İstanbul’a 4 saat uzaklıkta. Gelişmiş ve modern olan bu şehre yüksek hızlı trenle ulaşım kısa ve hızlı sürmesi yolcuların ilgisini çekiyor. Yüksek hızlı trenle Konya ve Ankara’dan Eskişehir’e çok kısa sürelerde ulaşmanız mümkün. Ulaşım için havayolu tercih edecek yolcuların Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na inmeleri gerekiyor. Şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanı şehir içi ulaşımın da kolay olmasından ötürü oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir. Şehir içinden Hasan Polatkan Havaalanı’na gitmek isteyen yolcular için de otobüs seferleri mevcut. Bir üniversite şehri olan Eskişehir’e Türkiye’nin hemen her ilinden tarifeli otobüs ile gidebilirsiniz.
Eskişehir'de Ne Yenir?
Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Eskişehir, kendine has yöresel lezzetleriyle baş döndürüyor. Haşhaşlı çörek, nuga helvası, met helvası ve çibörek bölgenin yöresel lezzetlerindendir. Bir tarafı İç Anadolu’ya bir tarafı Akdeniz’e bir tarafı da Marmara’ya oldukça yakın olan bölge yeme içme konusunda çok zengindir. Şehir merkezi veya ilçeler fark etmeksizin istediğiniz bölgede çok sayıda kafeterya ve restorana rastlamanız mümkün. Bu mekanlarda Yufkalı büryan, balaban köfte, kıygaşa, göceli tarhana ve kavurmalı börek gibi lezzetleri tadabilirsiniz. Şehir dört bir yanı tarihi dokusuyla ve geleneksel yapısıyla gezilmesi gereken önemli bir rotadır. Konya ile birlikte ülkemizin buğday ambarlarından olan Eskişehir, köklü bir yemek kültürüne sahip. Eskişehir’in Tatar ve Kırım mutfağından etkilenen bir kültürü olmasının yanı sıra köy ürünleri ve hamur işi de oldukça yaygın. Eskişehir mutfağına Çerkezler tarafından kazandırılan Abısta, Abaza peyniri ve Çerkez Peyniri ile yapılan özel bir lezzettir. Hafif ve sağlıklı bir yemek olan Abısta’yı mutlaka denemelisiniz.
Eskişehir'de Hediyelik Ne Alınır?
Köklü bir ‘medeniyetler mirasına’ sahip olan Eskişehir, pek çok ürünle hediyelik eşya kategorisinde de üst sıralarda yer alıyor. Yakınlarınızı sevindirmek için bölgeyi ziyaretiniz sırasında camdan yapılma süs eşyaları, lüle taşından yapılma ürünler, nuga helva, met helva, magnetler, biblolar ve çömlekten yapılma ürünler satın alabilirsiniz.
Silisyum ve magnezyum rezervlerinin büyük bölümü Eskişehir'de bulunuyor. Lületaşı bölgenin popüler hediyelik eşyaları arasında yer alır. Lületaşı işlemeciliği bölgede köklü bir geçmişe sahip olan meslekler arasındadır. Lületaşına bölgede ‘Eskişehir taşı’ deniliyor. Ayıca kentin cam işçiliği konusunda da oldukça gelişmiş olduğunu unutmamak gerekir. Geçmişi Osmanlı dönemine dayanan cam işleme sanatı kıymetli bir değerdir. Cam işçiliğiyle elde edilen bardaklar, kolyeler, tabaklar ve şehrin minyatür figürleri yakınlarınızı sevindirecek hediyeler olabilir.
Eskişehir Tatili
Merkezinden ilçesine hemen her yerinde ilgi çekici ve emeğe dayalı ürünler bulabileceğiniz Eskişehir, sahile kıyısı olan şehirlerden daha fazla eğlenebileceğiniz imkanlar sunuyor. Tarihi yapıları gezmeyi sevenler bu şehre bayılacak. Eskişehir’e gitme planınız varsa gezi rotanıza Odunpazarı’nı eklemeyi sakın unutmayın. Burada el sanatlarına dayalı birçok ürüne rastlayacaksınız. Ayıca şehrin manzara denince ilk akla gelen bölgesi olan Şelale Park’a gitmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Eskişehir, Avşa Adası ve Ayvalık bölgelerine de oldukça yakın olması sebebiyle deniz sever konuklara da fırsat sunuyor. Tatilinizi kültür ve sanat festivaline dönüştürmek isterseniz Eskişehir’e mutlaka uğramalısınız.
Eskişehir Tarihi
Antik ve Orta çağlarda Latince ‘’Dorylaeum’’, Yunanca ‘’Dorylaion’’ ismiyle tanınan Eskişehir oldukça köklü bir tarihe sahip. Hititler, MÖ 14. yüzyılda merkezi Eskişehir olan büyük bir devlet kurdu. Stratejik önemi binlerce yıl önceden anlaşılmış olan bu bölge Frigler’e de ev sahipliği yaptı. Frigler döneminde bölgenin adı Dorylaion olarak değiştirildi. Frigler’in ardından bölgeyi sırasıyla Lidyalılar ve Persler egemenliği altına aldı. Pek çok medeniyetin ortak noktası olan şehir Makedon kralı İskender’in himayesine ise MÖ 4. yüzyılda girdi. Daha sonraları MÖ 2. yüzyıllara geldiğimizde Roma İmparatorluğu kontrolüne geçmiş olan bölge Roma parçalandıktan sonra da Bizans’ın kontrolüne geçti. MS 1074 yılında Selçuklular’ın eline geçen bölge Haçlılar ile yapılan savaşa sahne oldu.
Bu kadar derin bir tarihi ihtiva eden bu şehir, üstünde yaşayan hemen her medeniyete ait bir eser veya yapı bulunduruyor. 1289 yılında Osmanlı’nın eline geçen Eskişehir, çok sürmeden Karamanlılar kontrolü altına girdi. 1877-1878 Osmanlı - Rus harbinden sonra şehre ciddi bir muhacir nüfusu yerleştirildi. Kurtuluş Savaşı’na sahne olan şehir tarihinde çok fazla badireler atlatıp Türk toprağı olarak kalmayı başardı. Millî Mücadele yıllarında Atatürk’ün de övgüsüne mazhar olmuş bu kadim kent günümüzde de popülerliğini koruyor.
Eskişehir Otel Fırsatları
Eskişehir gibi denize kıyısı olmayan bir kentte konaklama fikri her ne kadar alışılmışın dışında olsa da harika vakit geçirebileceğinizi unutmayın. Tatilde deniz şartı aramayanlar için olan bu kent zarif otelleriyle dikkat çekiyor. Tarihi ve geleneksel yapılarıyla tatil fırsatı sunan şehir aynı zamanda kültürel gezilerin de odak noktası. Eskişehir’de konsept olarak çok farklı konaklama tesisi bulunuyor. Eskişehir otelleri yarım pansiyon, oda ve oda kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra ultra lüks hizmetler de veriyor. Bu otellerde SPA, buhar odası, Fin hamamı, Türk hamamı, sıcak ve soğuk termal havuzlar bulunuyor.
Eskişehir
İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük dördüncü ili olan Eskişehir, 1993 yılında Büyükşehir Belediyesi statüsü kazandı. Şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı, Yassıhöyük üzerinden Sakarya Irmağı ile birleşiyor. Eskişehir, üniversiteleri ile birlikte ciddi bir öğrenci nüfusu barındıran bir şehirdir. Kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmasıyla ün salmış olan şehir aynı zamanda tarihi kalıntılara da sahip. Eskişehir, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği unvanını 2013 yılında kazandı. Denizi olmasa da kendine has kültürü ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Eskişehir’de unutulmaz anlar yaşayacaksınız. Gündüzleri şehrin sokaklarını keşfederken geceleri eğlenceli etkinliklere katılabilirsiniz.