Mardin Otelleri

( 54 Sonuç Gösteriliyor)
1/1
1/3
4 Mükemmel
Classic Oda, 1 Büyük (Queen) Boy Yatak
Sadece Oda
3 Gece 4 Gün
₺14.521,91
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı
3 Gece 4 Gün
₺15.000,00
1/3
4.1 Mükemmel
Triple Oda
Oda & Kahvaltı 0-6 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺10.350,00
1/3
4.6 Mükemmel
Standart Oda
Sadece Oda 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺16.020,00
1/3
Çift Kişilik Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺18.240,00
1/3
4.3 Mükemmel
Standart Oda
Sadece Oda 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺13.200,00
1/3
4.2 Mükemmel
Double Oda
Oda & Kahvaltı 0-6 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺9.000,00
1/3
4.1 Mükemmel
Economic Room
Oda & Kahvaltı 0-3 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺13.500,00
1/3
4.9 Mükemmel
Deluxe Room
Oda & Kahvaltı
3 Gece 4 Gün
₺44.700,00
1/3
Deluxe Oda, Avlu Manzaralı, Bahçe Katı
Oda & Kahvaltı 0-6 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺31.681,32
1/1
1/3
4.2 Mükemmel
Standart Double Room
Oda & Kahvaltı 0-5 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺10.050,00
1/3
3.7 İyi
Double Oda
Oda & Kahvaltı 0-6 yaş 1 çocuk ücretsiz
3 Gece 4 Gün
₺10.500,00
1/3
1.3 Düşük
Kale Manzaralı Standart Çift Kişilik Oda
Oda & Kahvaltı
3 Gece 4 Gün
₺14.397,00
1/3
4.9 Mükemmel
Deluxe Oda
Oda & Kahvaltı
3 Gece 4 Gün
₺51.077,57
1/3
3.9 İyi
Standard Üç Kişilik Oda
Sadece Oda
3 Gece 4 Gün
₺12.806,47
1/3
4.4 Mükemmel
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
3.7 İyi
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
3.6 İyi
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
4.6 Mükemmel
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
3.9 İyi
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.

Mardin Genel

 

Her mevsim farklı bir güzelliğe sahip olan Mardin, konaklama tesisleriyle dikkat çekiyor. Yıllar boyunca binlerce misafirin uğrak noktası olan Mardin, yaşayan bir tarihe ev sahipliği yapıyor. Mütevazi pansiyonlardan lüks tesislere kadar pek çok otel barındıran şehir, küçük ama oldukça şirin taş mimarisiyle her geçen yıl değerine değer katıyor. Kültürlerin beşiği olan Mardin’de konaklamanın ayrıcalığını bölgeye gidip, havasını soluyup suyunu tattığınız zaman anlayacaksınız. Harika bir hafta sonu planı yaparak kendinizi Mardin’in mistik havasının gezindiği sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.  

Mardin otelleri, genellikle şehir merkezinde veya ilçe merkezlerinde bulunuyor. Şehirde gezilecek tarihi yapıların çoğunluğu şehir merkezine yakın olduğu için konaklayacağınız yeri merkeze yakın bölgelerden tercih edebilirsiniz. Mardin otelleri arasında butik konsepte sahip tesisler çok tercih ediliyor. Kesme taştan yapılan ve adeta bir sanat eseri olan Mardin evlerini gezmek ve tarihe daha yakın bir perspektiften bakmak için burayı mutlaka ziyaret edin.  

Mardin Otelleri Fiyatları 

Her köşesi baştan aşağı tarihi yapılarla dolu olan Mardin, fiyat bakımından oldukça farklılık gösteren konaklama tesisleriyle öne çıkıyor. Yüzlerce turistin odak noktası olan Mardin otelleri, misafirlerinin rahatını ön planda tutan hizmet anlayışına sahip. Mardin otelleri fiyatları, kalacağınız gün sayısı ve seçtiğiniz otel konseptine göre değişiklik gösteriyor.  

Hafta sonu için tatil planlayanların uğrak noktalarından olan Mardin otelleri, samimi ve doğal yapısıyla ilgi çekiyor. İş gezisi veya tatil fark etmeden her ne sebeple gelmiş olursanız olun Mardin’den memnun bir şekilde ayrılacaksınız. Yaz döneminde çok sıcak olmasına rağmen taş duvarlı otellerde konaklamak sizlere çok iyi gelecek. Mardin, genel olarak dağ etrafına kurulmuş bir şehir olduğu için şehir manzaralı oteller barındırıyor. Yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız doğal atmosferiyle Mardin tam size göre! 

Mardin 5 Yıldızlı Otelleri 

Ülkemizde ‘Doğu’nun Paris’i’ olarak nitelendirilen bu kadim kent, dışarıdaki sıcaklığı içeri yansıtmayan sarı taşlardan yapılmış evlerle dolu. Buna benzer formda konaklama tesislerini de barındırması sebebiyle serin bir tatil geçirmeniz mümkün. Mardin 5 yıldızlı otelleri, şehirde çok fazla bulunmayan bir konsept olmakla birlikte lüks ve konfor arayanların ihtiyacına cevap verecek miktarda bulunuyor. Lüks bir otelde Mardin tatili yapmak istiyorsanız erken rezervasyon fırsatlarını takip ediniz.  

Geleneksel tasarıma sahip fakat hizmet kalitesi bakımından oldukça modern olan Mardin otelleri, 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Ayrıca bu tesisler kafeterya ve restoran bulundurduğu için yeme - içme ihtiyacını da karşılıyor. Tarihi Mardin otellerinde konaklarken kendinizi Osmanlı Sarayı’nda gibi hissedeceksiniz. Taş duvarlar, eski çeşmeler ve şehir manzaralı terasları ile bu tesisler kesinlikle görülmeye değer! 

Mardin Her Şey Dahil Otelleri 

Tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kent aynı zamanda Mezopotamya’nın da önemli şehirlerinden biridir. Sokakları dar olduğundan dolayı arabayla gezinti yapamıyorsunuz fakat sokaklarda eşeklerle çöp toplayan insanlar görürseniz şaşırmayın. Araçlar dar sokaklara giremediği için şehirde çöp toplama işi eşeklerle yapılıyor. Türkiye’nin neredeyse hiçbir şehrinde göremeyeceğiniz tek olay bu değil. Aynı zamanda konak tipi oteller de bu şehre has konaklama tesisleri arasında yer alıyor. Mardin her şey dahil otelleri, sadece oda, oda kahvaltı ve yarım pansiyon seçeneklerine ek olarak ultra her şey dahil konsepti de bulunduruyor. Ücretli veya ücretsiz pek çok hizmet veren Mardin otelleri, taş mimarisiyle sıcak yaz aylarında serin tatil fırsatı sunuyor. Siz de bu kadim şehri gezmek için erken rezervasyon yaparak indirimden yararlanabilirsiniz.  

Mardin'de Nerede Kalınır? 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Mardin, çok kültürlü yapısı ve konaklarıyla hizmet veriyor. Hafta sonu kaçamağı için uzak olsa da uzun soluklu bir gezi için elverişlidir. Tarihi konakların 5 yıldızlı oteller konseptinde hizmet verdiği şehirde bu şekilde birçok tesis bulunuyor. Apart otellerden pansiyonlara pek çok konsept barındıran şehir, iş seyahatleri için uygun tesisleriyle öne çıkıyor. Mardin’de konaklama için tercih edebileceğiniz bölgelerin en başında Eski Mardin geliyor. Tarihi ve turistik yapısıyla dikkat çeken bölge hareketli nüfus yapısına sahip. Aynı zamanda otantik restoranlarıyla ünlü bölgede yöresel yemekler yiyebilirsiniz.  

Mardin'in en yoğun ilçelerinden Midyat, turistlerin konaklamak için tercih ettiği en yoğun bölgelerden biri olarak ön plana çıkıyor. Kemerli geçitleri ve dar sokaklarıyla her köşesi tarih kokan Midyat, samimi ve şirin bir ortama sahip. Mardin’in konaklama için elverişli olan bölgelerinden bir diğeri ise Kızıltepe ilçesidir. Mardin Havalimanı’na yakın olması sebebiyle tercih edilen bölge turistik gezi için pek uygun değil. Kızıltepe’yi genellikle bölgeye iş seyahati için gelen misafirler kullanılıyor. Son olarak, Mardin’in modern tasarımıyla öne çıkan bölgesi Yeni Mardin. Taş evlerden ziyade modern yapılar, çok katlı binalar, alışveriş ve iş merkezleri burada bulunuyor.  

Mardin Balayı Otelleri Hangileridir? 

Çiftlerin evliliklerini güzel bir tatil ile ödüllendirebilecekleri Mardin balayı otelleri, orijinal tatil fikri arayanların adresi haline geldi. Balayı için genellikle deniz kıyısı tercih edilse de Mardin’in doğal ve tarihi yapısını göz önünde bulundurmakta fayda var. Balayı otelleri, çiftlere özel sürprizler ve kültürel aktiviteleriyle romantik bir tatil deneyimi yaşatıyor. Osmanlı mimarisini andıran tarihi konaklarda eşinizle birlikte hem düğün stresini atıp hem de yeni yerler keşfetmek isterseniz Mardin balayı otelleri tam size göre!  

Mardin'de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler 

Güneydoğu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Mardin’de mutlaka görülmesi gereken çok fazla tarihi ve doğal güzellik bulunuyor. Mutlaka görülmesi gereken yerler; 

Mardin Ulu Camii: Zamanla Mardin’in sembollerinden biri olmuş Ulu Camii, Artuklular Dönemi’ne ait bir yapıdır. 1176 yılında yapıldı.  

Mardin Müzesi: Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Mezopotamya kültürlerine ait eserlerin sergilendiği bu müze Mardin şehir merkezinde bulunuyor.  

Deyrulzafaran Manastırı: Mardin Ovası’na hâkim bir noktada olan Manastır, MS 5. yüzyılda inşa edilmiştir.  

Kasımiye Medresesi: İki katlı devasa büyüklükte olan medrese geniş bir avluya sahiptir.  

Mor Gabriel Manastırı: 397 yılında inşa edilen Manastır, Midyat ilçesine 23 km uzaklıkta bulunuyor. Bu Manastır Bizans dönemi kubbeleri ve mozaikleriyle dikkat çekiyor. 

Dara Mezopotamya Harabeleri: Pers ve Babil krallarının mezarları burada bulunuyor. Ayrıca kilise, saray, su bendi ve çarşı bulunan bu antik kent tarih ve kültür turizmi için önemli noktalardan biridir. 

Şehidiye Medresesi: Süslü taşlara sahip medrese, Artuklu döneminde Sultan Nasreddin Artuk Aslan tarafından 13. yüzyılda yaptırıldı.  

Midyat Mağaraları: Pek çok yer altı mağarası barındıran Midyat Mağaraları ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri.  

Mardin'de Gezilecek Yerler Nelerdir? 

Yerli yabancı fark etmeden her yıl binlerce misafir ağırlayan Mardin’in gezilecek pek çok tarihi yapısı bulunuyor. Bunlar: 

Zinciriye Medresesi: Sultan İsa Medresesi olarak da bilinen bu medrese Artuklu Sultanı, El Melik Salih tarafından 1385 yılında inşa ettirildi. 

Eski Çarşılar: Hediyelik eşyalarıyla ziyaretçilerin dikkatini çeken Mardin çarşılarında gezerken kendinizi müzede gibi hissedeceksiniz. 

Midyat Eski Kent: Mardin’in taş ev mimarisinin en güzel örneklerini barındıran kent, adeta farklı bir zaman diliminde yaşıyormuş gibi hissettiriyor.  

Beyazsu: Dere boyunca balık yiyebileceğiniz restoranlar bulunduran Beyazsu, Mardin’in Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunuyor. 

Zerzevan Kalesi: Doğu Roma İmparatorluğu Dönemi’nden kalma kale büyük oranda tahrip görmüş vaziyettedir. Diyarbakır - Mardin karayolu üzerinde yer alıyor. 

Firdevs Köşkü: Artuklu Sultanı Melik Salih döneminde yaptırılan köşk Mardin’in karakteristik yapısını temsil ediyor.  

Surur Han: 17. yüzyıldan kalma Surur Han, içerisinde hala yaşamın olduğu bir yerdir. Dilerseniz burada hediyelik eşya alabilir veya kahve içebilirsiniz.  

Kırklar Kilisesi: Estetik olmasına karşın oldukça sade bir yapıya sahip kilise 6. yüzyılda Mor Behnam ve kızı Saro adına yaptırıldı.

Mardin'e Ne Zaman Gidilir? 

Mezopotamya’nın ilk yerleşim yerleri arasında Mardin bulunuyor. Burada gezi planı yapmadan önce hava durumunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Akdeniz iklimi ve karasal iklim arasında kalmış bu bölgeye güneyden çöl esintileri de geliyor. Yazları hava sıcaklıkları çok yüksek olan bölgede kış ayları da soğuk geçiyor. Buna göre Mardin’e gitmek için en uygun dönem ilkbahar veya sonbahar ayları oluyor. Nisan ve mayıs aylarında yeşilliğe bürünen şehri bu dönemlerde ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Son olarak, şehirde eylül ayında Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali ve haziran ayında ise Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali düzenleniyor.  

Mardin'e Nasıl Gidilir? 

Mardin’e ulaşım için genellikle kara yolu ve hava yolu kullanılıyor. İstanbul ve Mardin arası yaklaşık 1500 km olup kara yolu ile 18 saat sürüyor. Ankara ile arası 1030 km’dir ve 14 saat sürüyor. Gaziantep’ten 5 saatte, Diyarbakır’dan 2 saatte, Şanlıurfa’dan ise 3 saatte Mardin’e ulaşım sağlanır. Bununla birlikte Mardin’de havalimanı bulunması sebebiyle hava yoluyla Mardin’e gitmek mümkün. 1999 senesinde açılmış olan Mardin Havalimanı, şehre 20 km uzaklıkla bulunuyor. Bazı dönemlerde İstanbul, Ankara veya İzmir’den Mardin’e direkt uçuşlar düzenleniyor. Ayrıca şehirde demir yolu ile ulaşım imkânı bulunuyor. Tren ile ulaşım çok sık kullanılan bir yöntem olmaması sebebiyle bölgeye giderken genellikle kara yolu veya hava yolu tercih etmenizde fayda var.  

Mardin'de Ne Yenir? 

Mardin’de yüzyıllardır Müslümanlar, Hristiyanlar, Süryaniler ve Yezidiler birlikte yaşıyor. Dinlerin, dillerin ve mezheplerin ortak noktası olan bu kent, yeme - içme bakımından çeşitli kültürleri barındırıyor. Ağırlıklı olarak Türk ve Arap mutfağından izlere rastlamak mümkün. Yöresel lezzetler arasında Mardin Kibe en çok dikkat çeken yemeklerden biridir. Halk arasında İşkembe Dolması olarak bilinen Kibe yapımında kuzu veya oğlak işkembesi kullanılıyor. Aynı hayvanların kaburgasından yapılan Kaburga Dolması da yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Lahmacunun börek gibi kapalı halinin adı burada Sembusek’tir. Şehir içi restoranlarda sık sık bu yemeğe rastlamanız mümkün. Mardin’in diğer meşhur gıdaları arasında Derik Zeytini, İkbebet, Badem Şekeri, Leblebi, Bulgur Karfoki Üzümü ve Peksimet yer alıyor. Makarnanın hammaddesi olarak bilinen durum buğdayı Mardin’in Kızıltepe Ovası’nda yetişiyor. Mardin gezisi sırasında fırınlarda ve pastanelerde sık sık denk geleceğiniz peksimet yörede oldukça meşhur olan yiyeceklerden biridir. Genellikle paketlenmiş olarak satılan peksimet, aslında kuru ekmek çeşididir. Çaya batırılarak yenen peksimet 2 ay kadar bozulmadan kalabilen nadir yiyecekler arasındadır.  

Mardin'de Hediyelik Ne Alınır? 

Köklü bir geçmişe ev sahipliği yapan Mardin, kesme taşlardan yapılma benzersiz yapılarıyla dağ eteğine kurulmuş bir kenttir. Bu kadim kent eski ile yeninin harman olduğu nadir şehirlerden biri olmasının yanı sıra emek ve zanaatkarlığa dayalı ürünleriyle öne çıkıyor. Bakırdan yapılmış tepsiler, cezveler, kahve fincanları ve şekerlikler bu bölgede yaygın olarak satılan hediyelik eşyalar arasında yer alıyor. Ayrıca bir çeşit kozmetik ürünü olarak bölge bol miktarda kendine özgü doğal sabun bulunuyor. Cilde ve saça iyi geldiği söylenen sabunlar yabani fıstık çeşidi olan Bıttım bitkisinin yağından yapılıyor. Mardin’in yerel halk pazarlarında bu sabuna sık sık rastlayabilirsiniz. Ayrıca leblebi, peksimet, takunya, cevizli sucuk ve badem şekeri de bu pazarlarda satılıyor. Bölgenin önemli yöresel ürünlerinden biri de Süryani Şarabıdır. Mardin’de yetişen üzümlerden elde edilen bu şarabı hediye paketi içinde satın alabilir, dilerseniz tadabilirsiniz. Son olarak, Mardin’in en ünlü hediyelikleri arasında Telkari (Gümüş İşleme) ürünleri yer alıyor. Genellikle Midyat ilçesinde bulunan ürünler gümüşün eritilerek farklı kalıplara dökülmesiyle elde edilir. Gümüşten kolye, yüzük, küpe ve bilezik gibi takılar elde ediliyor. Mardin, diğer şehirlerin aksine farklı konseptlere sahip hediyelik eşyalarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Mardin Tatili 

Mardin’in her köşesi binlerce yıllık taş işleme sanatının muazzam örnekleriyle doludur. Hanlar, hamamlar, konaklar, kervansaraylar, medreseler, külliyeler ve camiler bu şehrin keşfetmeye hazır tarihi dokuları arasında yer alıyor. Taş işçiliğinin gözle görülür en net tasviri ise şehir içinde veya ilçelerde bulunan mezar taşlarıdır. Mardin tatili, macera tutkunları için vazgeçilmez adreslerden biri oluyor. Taş evlerin görkemli manzaraları ve sıcak kanlı yerlileriyle ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu şehre günübirlik geziler veya daha kapsamlı turlar ile gidebilirsiniz. Bize kalırsa burada mutlaka en az bir hafta konaklamanızı tavsiye ederiz. Tarih sahnesinde 10 bin yıllık serüvene tanık olmak isterseniz işte sizin şehriniz: Mardin!  

Mardin Tarihi 

Mardin’de uluslararası kuruluşlar tarafından kültür mirası kabul edilen pek çok tarihi yapı bulunuyor. İpek Yolu üzerinde bulunan şehir tarih boyunca birçok medeniyete ve ticari faaliyete ev sahipliği yaptı. Bazı kaynaklarda ‘Marde’ bazı kaynaklarda ise ‘Maridin’ olarak bilinen bu şehir Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. Suriye sınırında olan bu şehir kadim bir kültürü barındırıyor. Yapılan kazılarda Paleolitik Çağ, Cilalı Taş Devri, Kalkolitik Çağ, Erken Tunç Çağı ve Tunç Çağı’na kadar pek çok tarihi dönemden izlere rastlandı. Mardin, MÖ 2000 yıllarında Asur egemenliğindeyken daha sonraları Hitit ve Urartu egemenliğine girdi. 1085 yılında Selçuklu egemenliğine giren Mardin, çok geçmeden Artuklu egemenliğine geçti. Uzun yıllar sonra Anadolu Selçuklu egemenliğine giren şehir, pek çok medeniyeti barındırması sebebiyle oldukça geniş bir tarihe sahip. Son olarak 2012 yılında çıkarılan bir kanun ile büyükşehir belediyesi statüsü kazandı.  

Mardin Otel Fırsatları 

Binlerce yıldır pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan bu kadim kent, aynı zamanda dostluğun, kardeşliğin ve samimiyetin sembolü olarak karşımıza çıkıyor. Bilindiği üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi çok sıcak ve yaz döneminde gezilmesi zor bir yerdir. Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında Mardin en sıcak dönemini yaşadığı için bu tarihlerde dikkat etmek gerekiyor. Mardin merkezde bulunan oteller otopark, TV, kablosuz internet ve her öğün yemek fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Bölgenin konaklama tesisleri arasında basitten gelişmişe kadar pek çok seçenek mevcut. İklim yapısı itibariyle oldukça sıcak olan şehirde gezinti yapmak isteyenlerin ilk aradığı şeylerden biri de şüphesiz ki duş almak oluyor. Mardin otelleri duş, hamam ve havuz gibi hizmetler sunuyor.  

Mardin 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Mardin, bu bölgenin Dicle tarafındadır. Batısında Şanlıurfa, doğusunda Şırnak, kuzeyinde, Diyarbakır ve Batman, güneyinde Suriye ve kuzeydoğusunda ise Siirt var. Çağçağ Suyu, Zergan Deresi, Buğur Çayı ve Savur Çayı Mardin’de bulunan akarsulardır. Karasal iklime sahip Mardin, yazları çöl ikliminden etkilenmesi sebebiyle oldukça kurak geçiyor. 200 yılında yaklaşık 49 dereceye ulaşan sıcaklıkla Türkiye’nin sıcaklık rekoru bu şehirde kırıldı. Mardin’in ekonomisi büyük oranda hayvancılık, tarım ve ticarete dayanıyor. Derik, Kızıltepe, Dargeçit, Artuklu, Midyat, Nusaybin, Mazıdağı, Yeşilli, Savur ve Ömerli olmak üzere toplam 10 ilçesi bulunuyor. Bilinen geçmişi 10 bin yıla dayanan Mardin, baştan aşağı tarihi bir şehir olma özelliği barındırıyor. Nüfusu 1 milyona yaklaşan bu şehir pek çok etnik kimliğe ev sahipliği yapıyor. Sarı taşlardan yapılmış evler şehrin genel rengini yansıtıyor.  

Mardin Manzara