Sirkeci Otelleri

( 4 Sonuç Gösteriliyor)
1/3
4.2 Mükemmel
Oda, 1 Büyük (Queen) Boy Yatak, Balkon
Sadece Oda
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺16.995,71
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
4 Mükemmel
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.

 

Konuklarına unutulmaz bir tatil, keyifli bir dinlence ve dolu dolu bir gezi armağan eden Sirkeci otelleri, İstanbul’un yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı oluyor. Spor, havuz, masaj gibi ek imkanlarla konuklarına konforu hissettiren tesisler, ulaşımın kolay olması ile birçok gezginin tercihi haline geliyor. Siz de en seçkin Sirkeci otelleri arasından dilediğinizi seçerek hemen rezervasyon yaptırabilir ve konaklama deneyiminizin rüya gibi olmasını sağlayabilirsiniz. 

Sirkeci Otelleri Fiyatları

İstanbul uçak bileti ile şehre adım atan veya İstanbul’da keyifli bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler için seçenek olan Sirkeci otelleri, hemen her bütçeye uygun alternatifler bulunduruyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin beklentilerine, bütçelerine ve ihtiyaçlarına uygun hizmetler sunan Sirkeci otelleri fiyatları, geniş skalada çeşitleniyor. Tesis fiyatları, oda donanımına, otelin lokasyonuna, oda fiyatına dahil olan hizmetlere, kalite standartlarına, oda sayısına hatta o anki doluluk oranına göre değişiklik gösterebiliyor. Siz de Sirkeci otelleri fiyatları içinde en avantajlı seçeneklere ulaşmak için bütün alternatifleri dikkatle inceleyebilir, beklentilerinize göre filtreleyebilirsiniz. Ayrıca dönemsel kampanyaları değerlendirebilir ve erken rezervasyon otelleri arasında inceleme yaparak daha avantajlı konaklama imkanlarına erişebilirsiniz. 

Sirkeci 5 Yıldızlı Otelleri

Sirkeci 5 yıldızlı otelleri, çoğunlukla yabancı turistleri ağırladığı için özel temalarda, otantik dekorasyonda hizmet veriyor. Bu nedenle her otel özelinde farklılık gösteren hizmetlere, oda donanımına, tema ve servislere ekstra dikkat göstermelisiniz. Zengin olanakları ve lüks standartları ile kısa veya uzun süreli konaklama için tercih edebileceğiniz Sirkeci 5 yıldızlı otellerinde aradığınız kaliteyi kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Sirkeci Her Şey Dahil Otelleri

Sirkeci’de hizmet sunan konaklama tesislerinin birçoğu oda ve kahvaltı üzerinden fiyatlandırma yapıyor. Buna bağlı olarak Sirkeci her şey dahil otelleri açısında çok fazla seçenek bulunmuyor. Ancak Sirkeci otelleri fiyatları üzerinde inceleme yaparken oda ücretine dahil olan hizmetlere dikkat edebilir ve sizlere yeme-içme servislerinde avantaj sağlayan otelleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

Sirkeci'de Nerede Kalınır?

İstanbul’un en merkezi noktalarından biri olan Sirkeci’de kalmak için çok sayıda seçenek bulabilirsiniz. Kentin otantik atmosferini tatmak isteyenlerdenseniz tarihi binalarda bulunan Sirkeci otellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca Haliç manzarasının doyumsuz güzelliğini hissedebileceğiniz kıyı şeridinde birçok konaklama tesisi sizleri bekliyor. Dilerseniz sahilde yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bunun yanında eğer gece hayatına meraklıysanız, Sirkeci’den Karaköy’e doğru uzanan otellere yönelebilirsiniz. 

Sirkeci Balayı Otelleri Hangileridir?

İstanbul otelleri içinde Sirkeci balayı otelleri ile öne çıkıyor. Balayından lüks konaklama, güzel manzara ve otelde spa/masaj keyfi bekleyenler için çok sayıda seçenek bulunduran semt, tarihi yerlere yakınlığıyla kültür gezilerine de imkan veriyor. Dolayısıyla, İstanbul’un tadını çıkarmak isteyen yeni evli çiftlerin birçoğu Sirkeci’de konaklıyor. Üstelik Sirkeci balayı otellerinde açık / kapalı yüzme havuzu ve spa gibi ek hizmet seçeneklerini de bulabilirsiniz. 

Sirkeci'de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Yolunuz Sirkeci’ye düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken çok sayıda adres sizi bekliyor. Siz de Sirkeci otelleri bünyesinde konaklıyor ve gezi için plan yapıyorsanız bu durakları gezinize eklemelisiniz: 

  • Sirkeci Tren Garı: Sultan 2. Abdülhamit döneminde, 1887-1889 yılları arasında yaptırılan gar binası, Orient Express için bir durak olarak tasarlandı. Taş ve tuğla ile örülü duvarları, kapı ve pencereleri, Bizans, Selçuklu ve İslam mimarisinden ögeler taşıyor. Restoranlara da ev sahipliği yapan ve bugün hala aktif olarak kullanılan gar binasını gezmeden dönmemelisiniz. 
  • Mısır Çarşısı: 1664 yılında inşa edilen ve Eminönü’nde bulunan Mısır Çarşısı, Safiye Sultan tarafından yaptırılmış. Tadilattan geçirilerek 2018 yılında yeni haliyle konuklarına kapılarını açan Çarşı, bölgenin en önemli alışveriş durakları arasındaki yerini koruyor. 
  • Kapalıçarşı: Dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı yapıdaki çarşılarından biri olan Kapalıçarşı, bünyesinde 4000 dükkan bulunduruyor. Günlük ziyaretçi sayısı 500.000’i bulabilen yapı, dünyanın en çok ziyaret edilen turistik mekanı olma ünvanını taşıyor. Kapalıçarşı, Sirkeci semtine oldukça yakın olan Eminönü’nde bulunuyor. 

Sirkeci’nin Tarihi Yerleri Hangileridir?

Tarihi günümüzden yüzlerce yıl önceye uzanan birçok mekan Sirkeci’yi adres gösteriyor. Sirkeci’de bulacağınız diğer tarihi yerler şöyle sıralanıyor: 

  • Çinili Hamam: Fatih’in Zeyrek semtindeki Çinili Hamam, Osmanlı mimarisinin en özel örneklerinden biri. Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yapımı istenen ve Mimar Sinan’ın imzasını taşıyan yapı, duvarlarındaki İznik Çinileri ile tanınıyor. 2023 yılında müze - hamam konseptinin hayata geçtiği merkez, UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor. Üstelik Sirkeci’ye yakın konumda bulunuyor. 
  • Hobyar Camii: Osmanlı zamanında yapılan ve 1473 yılına tarihlenen cami Hoca Hobyar tarafından inşa ettiriliyor. İçi çinilerle bezeli olan ve 150 metrekarelik bir alanı kaplayan tarihi yapı, tek şerefeli minaresi ile tanınıyor. 
  • Vilayet Camii: Sirkeci’de bulunan ve eşsiz mimarisi ile dikkat çeken Vilayet Camii’nin tarihi 1344 yılına kadar uzanıyor. 1432 yılında Memlükler tarafından inşa edildiği düşünülen yapı, bugün restore edilmiş haliyle misafirlerini bekliyor. 

Sirkeci'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sirkeci otelleri bünyesinde konaklayanlar için Sirkeci’de gezilecek yerler listesi bir hayli kalabalık. Parklardan müzelere, tarihi mekanlardan etkinlik merkezlerine kadar gezilmesi gereken adresler bulunduran bölgede, detaylı bir program oluşturmak şart: 

  • Gülhane Parkı: İstanbul’un şarkılara konu olan, en meşhur parklarından Gülhane Parkı çiçekleri, havuzları, dinlence alanları ile ziyaretçilere açık. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı için yetiştirilen güllerin merkezi olan park, bu nedenle Gülhane olarak anılıyor. 
  • Hocapaşa Sokak: İstanbul’un yerel lezzetlerini tadabileceğiniz birçok restoran bulunduran sokakta, esnaf lokantaları çoğunlukta. Lezzetin garanti olduğu sokakta Anadolu, Balkan mutfaklarına dair hemen her yemeği bulabilirsiniz. 
  • Galata Köprüsü: Haliç girişinde bulunan ve Eminönü ile Karaköy’ü birbirine bağlayan Galata Köprüsü altındaki restoranlar ve üzerinde balık tutan insanlar ile ünlü. İstanbul’un ikonik sembollerinden biri olan köprüyü geziniz sırasında mutlaka gezmelisiniz. 
  • Tahtakale: Arnavut kaldırımı sokakları, hanları ile benzersiz bir alışveriş merkezi olan Tahtakale, otantik atmosferi ile misafirlerini ağırlıyor. Aklınıza gelebilecek yüzlerce çeşit ürünü burada bulabilirsiniz. Ayrıca Tahtakale turistler için alışverişten ziyade gezi için de ilginç bir merkez. 

Sirkeci'nin En İyi Etkinlik Mekanları Hangileridir?

İstanbul’un birçok hafıza mekanına yakın olan Sirkeci’yi ziyaret ettiğinizde çok sayıda etkinlik adresi ile karşılaşabilirsiniz. 

  • Pera Müzesi: 1893’te otel olarak inşa edilen Pera Müzesi, neoklasik mimari özellikleri sergiliyor. 2005 yılından bu yana çağdaş bir müze olarak hayata geçen mekan, İstiklal Caddesi’ne oldukça yakın ve Sirkeci’ye kısa mesafede yer alıyor. 
  • Türkiye İş Bankası Müzesi: 1898’de inşa edilen Türkiye İş Bankası Müzesi, Türkiye’nin ekonomik tarihi ile ilgilenenleri bekliyor. Bankacılık ve kurumsal yapıyla ilgili belgelerin sergilendiği merkez, ülkenin önemli hafıza mekanlarından biri. 
  • Büyük Postane: Mimarisiyle konuklarını adeta büyüleyen Büyük Postane 1904 ile 1909 yılları arasında inşa ediliyor. Posta ve Telgraf Nezareti olarak tasarlanan ve postaneye dönüştürülen mekan, Türkiye’nin en büyük postanesi olarak biliniyor. Bugün PTT Müzesi’ni içinde bulunduruyor ve ülkenin iletişim tarihini gözler önüne seriyor. 
  • Hodjapasha Dans Tiyatrosu - Kültür Merkezi: 1470 yılında Hocapaşa Hamamı olarak yapılan 2009 yılında restore edilerek dans tiyatrosuna dönüştürülen mekan, 220 kişi kapasiteli. Hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayan merkez, tiyatro ve dans gösterilerinin adresi oluyor.  
  • İstanbul Demiryolları Müzesi: Sirkeci Garı’nın içinde yer alan müze, demiryolları tarihini gelecek kuşaklara aktarıyor. 2005 yılında hizmete açılan müze, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden kalan evrakları, haritaları, projeleri ve Şark Ekspresine ait malzemeleri sergiliyor. 

Sirkeci'ye Ne Zaman Gidilir?

Sirkeci, yılın her döneminde misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Ilıman iklim özellikleri gösteren İstanbul’da bahar, yaz ve kış mevsimlerinde geziler yapılabiliyor. Her mevsimin başka güzel olduğu şehre dilediğiniz zaman gelebilir ve Sirkeci’yi ziyaret edebilirsiniz. Ancak yılın belli dönemlerinde yapılan etkinlikler semtin cazibesini artırıyor. Örneğin her sonbaharda gerçekleştirilen İstanbul Bienali, Tophane, Eminönü, Kabataş ve Karaköy gibi yerlerde sergi alanları bulundurabiliyor. Bu sayede Sirkeci’yi gezerken modern sanata dair sergilere rastlayabilirsiniz. Benzer şekilde FilmEkimi etkinliği sayesinde dünyanın dikkatle takip ettiği filmler İstanbul’da izleyicilerle buluşuyor. Taksim’de yapılan film gösterimlerine katılarak Sirkeci gezinize yeni etkinlikler ekleyebilirsiniz. 

Sirkeci'ye Nasıl Gidilir?

Kentin yüzyıllardır en önemli ulaşım noktalarından biri olan Sirkeci, bugün bu özelliğini korumaya devam ediyor. Sirkeci’ye ulaşmak için kara, deniz, demiryolu hatlarını kullanabilirsiniz. Eğer şehir dışından geliyorsanız, bu tren istasyonunda duran herhangi bir treni kullanabilirsiniz. Benzer şekilde İstanbul’un iki yakasında ulaşım sağlayan Marmaray hattı da Sirkeci’den geçiyor. Siz de hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’ndan Marmaray’a binerek, Sirkeci adlı istasyonda inebilirsiniz. Ayrıca Eminönü’nden geçen 60’tan fazla otobüsten birine binebilir ve yalnızca 5 dakika yürüyerek semte gelebilirsiniz. Diğer taraftan Üsküdar Harem’den kalkan feribotlar da semtte yolcu indiriyor. Dilerseniz feribotla Sirkeci’ye varabilirsiniz. Buna ek olarak, Karaköy, Eminönü duraklarına uğrayan herhangi bir vapur hattına binerek yakın alanlarda inebilir ve kısa yürüyüşlerle Sirkeci’ye erişebilirsiniz. Eminönü vapur iskelesinden karşılıklı olarak Adalar, Üsküdar, Kadıköy gibi birçok farklı yere sefer yapılıyor. 

Sirkeci'de Ne Yenir?

İstanbul’un merkezi yerlerinden Sirkeci’de tadabileceğiniz birçok özel lezzet var. Sirkeci’de ne yenir diye düşünerek gezi rotası oluşturmak isteyen lezzet tutkunları, önerilerimizi dikkate alıyor: 

  • Balık Ekmek: Eminönü’nün ikonik yiyeceği şüphesiz balık ekmek oluyor. Balıkçı teknelerinde ve sahil boyunca sıralanan büfelerde tadabileceğiniz balık ekmeğin tadı damağınızda kalıyor. Sirkeci’den Eminönü’ne yapacağınız kısa bir yürüyüş sırasında balık kokusunu takip ederek lezzetin izini sürebilirsiniz. 
  • Turşu Suyu: Eminönü ve Sirkeci bölgesinde her gidenin muhakkak tattığı bir diğer lezzet ise turşu suyu. Tarihi turşuculardan alacağınız bol sirkeli, sarımsaklı turşu suları aracılığıyla bu damak çatlatan lezzetle tanışabilirsiniz. 
  • Türk Kahvesi: Sirkeci’ye oldukça yakın mesafede bulunan tarihi kuru kahvecilerden taze çekilmiş çekirdekler alabilir veya yeni nesil kafelerde taze kahvenin lezzetiyle buluşabilirsiniz. 
  • Filibe Köftesi: Kökleri Bulgaristan’ın Filibe bölgesine dayanan Filibe Köftecisi, Sirkeci’ye yakın konumda yer alıyor. Semti ziyaret eden hemen herkes soluğu Fatih’teki bu lezzet durağında alıyor. Asırlık köfteci, lezzet avcılarının merkezlerinden biri. 
  • Lokum: Mısır Çarşısı’nın oldukça yakınında yer alan Sirkeci’nin çevresinde çok sayıda şekerci ve lokumcu bulunuyor. Bu nedenle geleneksel şekerleme ve lokumları bu alanda kolaylıkla bulabilirsiniz. 
  • Kokoreç: Gece hayatının oldukça hızlı olduğu Karaköy’e ve sokak lezzetleri ile tanınan Eminönü’ne yakın olan Sirkeci, kokoreç yemek için en iyi yerlerden biri. Çok sayıda kokoreççi bulabileceğiniz alanda hem İzmir hem de İstanbul usulü kokoreç tadabilirsiniz.

Sirkeci'de Hediyelik Ne Alınır?

Sirkeci hediyelik açısından oldukça zengin bir merkez. Öyle ki, İstanbul’un birçok yerinden alışveriş yapmak için yüzlerce insan her gün bölgeye akın ediyor. Siz de Sirkeci’de hediye alabileceğiniz yerleri merak ediyorsanız önerilerimize kulak verebilirsiniz. 

  • Mısır Çarşısı’ndan baharat: Gezginlerin favorisi olan Mısır Çarşısı, tarihi yapısının yanı sıra çeşit çeşit hediyelik sunan dükkanlarıyla da turistler için bir cazibe merkezi. İstanbul’un en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır Çarşısı’nda aktarlar, şarküteriler, züccaciyeler, el sanatı ürünleri satan dükkanlar, dekoratif ürünler sunan yerler bulunuyor. 
  • Kapalıçarşı’dan antikalar: Kapalıçarşı, halıdan mücevhere, antikalardan giysilere, baharattan çantaya dek hemen her hediyelik eşyayı bulabileceğiniz bir alışveriş merkezi. 
  • Kilim: Çevrede çok sayıda kilim satan dükkan bulabilirsiniz. El emeği ürünü olan farklı ülke ve şehirlerden gelen çeşit çeşit kilim ve halıyı bu dükkanlardan almanız mümkün.
  • Doğubank İş Hanı: İstanbul’un elektronik merkezi olan Doğubank, bir döneme damga vuran adreslerden. Bilgisayardan telefona kadar birçok elektronik ürünün spot olarak satıldığı handa, sevdiklerinize uygun fiyatlarda elektronik eşya alabilirsiniz. 
  • Hasırcılar Caddesi’nden sepetler, oyuncak ve süs malzemeleri: Her türlü süsleme malzemesi, yılbaşı süsü, sabun, kokulu ürün, ambalaj malzemesi, bakır eşya, oyuncak ve sepet bulabileceğiniz cadde, alışveriş yapmak isteyenleri bekliyor.
  • Eminönü Bakırcılar Çarşısı’ndan bakır eşyalar: Hasırcılar Caddesi’nin sonunda yer alan Bakırcılar Çarşısı, çeşit çeşit bakır ürünle sizi geçmişe götürüyor. Otantik hediyelerden hoşlanan sevdikleriniz için çeşitli bakır kaplardan dilediğinizi seçebilirsiniz. 

Sirkeci Tatili

Şehir gezilerini sevenler, tatil dendiğinde kültür gezilerine ağırlık verenler ve tarihe meraklı olanlar için mükemmel bir serüven vadeden Sirkeci otelleri, etkinlik mekanları, tarihi yapıları ile sizi bekliyor. Siz de şehrin her yüzünü görebileceğiniz, otantik dokuları hissederken modern öğeleri bulabileceğiniz bu eşsiz tatil fırsatını değerlendirmek için Sirkeci semtinde konaklayabilirsiniz.

Sirkeci Tarihi

İstanbul’un Fatih ilçesi sınırları içinde bulunan Sirkeci, Haliç kıyısında yer alıyor. Avrupa ile İstanbul’un bağlantısını sağlayan Şark Ekspresi’nin son istasyonu olan ve bu sayede tarihi önemi artan semt, Tarihi Yarımada’nın da bir parçası. Bu sayede yüzyıllardır İstanbul’un en hareketli ve merkezi noktalarından biri oluyor. Osmanlı Devleti döneminde Babıali’nin iskelesi olarak kayda değer bir öneme sahip olan bölge, 1885 yılı itibarıyla devreye giren Şark Ekspresi sayesinde semt olarak anılmaya başlanıyor. O günden bu yana, değerini, önemini kaybetmeden günümüzde geliyor. Hala İstanbul’da demiryolu ulaşımının kalbinin attığı yer olan Sirkeci, tarihi yapılara olan yakınları, restoranları, konforlu Sirkeci otelleri ile turizmin önemli merkezlerinden biri. 

Sirkeci Otel Fırsatları

Konuklarının şehir kaosunun içinden sıyrılarak konforlu bir konaklama deneyimi yaşamasını sağlayan Sirkeci otelleri, özel fırsatlar sunuyor. Dönemsel indirim, özel gün kampanyaları, son dakika fiyatları Sirkeci otel fırsatları arasında yer alıyor. Konfordan ödün vermeden semtteki fırsatları değerlendirebilir, alternatifleri inceleyerek uygun fiyatlarla lüks otellerde konaklayabilirsiniz. 

Sirkeci

İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Sirkeci, eşsiz Haliç manzarası, merkezi noktalara yakınlığı ve kültürel zenginliği ile şehrin kültürel atmosferini doyasıya hissetmenize fırsat veriyor. Tren ve deniz ulaşımı kolaylığı sağlayan Sirkeci, hem Anadolu Yakası ile kolay erişim imkanının olması hem de şehirlerarası ve uluslararası tren hatlarının çalışması sayesinde merkezi konumunu koruyor. Öyle ki İstanbul’a gelen hemen herkes Sirkeci’den geçiyor. Şehre atılan ilk adımların büyük çoğunluğu buraya basıyor. Semtin zenginliğinin bir sebebi de birçok Sirkeci oteline ev sahipliği yapması. Öyle ki Eminönü, Karaköy, Taksim gibi önemli turizm duraklarına neredeyse yürüme mesafesinde konaklamak isteyenler Sirkeci otelleri ve pansiyonlarını tercih ediyor. Bu da bölgenin ekonomisinin ve yaşamının 7 gün 24 saat canlı olmasına katkı sağlıyor.