Midyat Otelleri
( 13 Sonuç Gösteriliyor)
Tarihi eserlerin, doğal güzelliklerin cömertçe sergilendiği Midyat, otellerinde de bu zenginliği yansıtıyor. Öyle ki Midyat otellerinin birçoğu tarihi konaklarda hizmet veriyor. Taş binalarda misafir olmanın etkileyici deneyimine imkan tanıyan konaklama alanları, menüleriyle de ünlü. Mutfağıyla ülke kültürümüzün önemli bir parçası olan Mardin’deki Midyat otelleri aynı zamanda gastronomi meraklılarının da tercihi. Tarihe, kültüre ve özel yemeklere doymanızı sağlayacak tesisler arasında butik seçenekler çoğunlukta yer alıyor. Bunun yanında Midyat 5 yıldızlı otelleri, pansiyonları ve diğer konaklama seçenekleriyle konuklarına alternatif sunuyor. Siz de Pazarama Tatil avantajlarıyla bölgede her bütçeye, tercihe ve beklentiye uygun bir tesis bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Midyat Otelleri Fiyatları
Konum, mevsim ve olanaklar Midyat otelleri fiyatlarını direkt etkiliyor. Yerel dokuyu göz önüne seren yöresel mimarideki oteller, farklı bir deneyim vadediyor ve ayrıcalık Midyat otelleri fiyatlarına yansıyor. Ayrıca bahar ayları, bölgenin sezonu olduğu için Midyat otel fiyatlarının da daha yüksek olduğunu fark edebilirsiniz. Konaklayacağınız yeri seçerken Midyat tatilinden beklentilerinizi, bütçenizi göz önüne almalı ve size en uygun alternatifi tercih etmelisiniz.
Midyat 5 Yıldızlı Otelleri
Bölgede en çok tercih edilen oteller arasında, butik konaklama tesislerinin yanında Midyat 5 yıldızlı otelleri de bulunuyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçede modern yapıları veya restore edilmiş eski konakları otel olarak hizmet verirken görebilirsiniz. Hatta ilçede eski bir kervansaraydan otele dönüştürülmüş Midyat 5 yıldızlı otelleri bile var. Eğer yüksek hizmet standartlarında servis almak isterseniz, 5 yıldızlı konaklama deneyimi yaşamanızı sağlayacak alternatifleri burada bulabilirsiniz.
Midyat Her Şey Dahil Otelleri
Her şey dahil otel sistemi çoğunlukla deniz tatili yapılan yerlerde bulunuyor. Bu nedenle Midyat her şey dahil oteller açısından daha az seçeneğe sahip. Zira bölgenin doğası gereği günü otel dışında, tarihi yerleri gezerek geçirmeniz muhtemel. Bu nedenle otel dışında yiyecek içecek servisi alma olasılığınız yükseliyor ve her şey dahil otellerin gereği azalıyor. Ancak otelden çıkmadan, keyifli manzaraların ve lüks hizmetin keyfini çıkararak her şey dahil bir tatil yapmak isterseniz bölgedeki tesislerden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Midyat'ta Nerede Kalınır?
Bu özel ilçemizde konaklayabileceğiniz yerler arasında merkezi konumdaki butik oteller ilk sırada bulunuyor. Ayrıca 4 ve 5 yıldızlı Midyat otelleri de var. Ancak bölgenin atmosferini yansıtan taş konaklardaki işletmeler çok daha fazla ilgi görüyor. Eğer sizin de beklentiniz bölgenin kültürünü öğrenmek ve dokusunu hissetmekse, siz de tarihi yapılarda konaklamayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Akçakaya, Işıklar, Ulu Cami çevresinde tarihi veya modern yapıda birçok Midyat oteli bulabilirsiniz.
Midyat Balayı Otelleri Hangileridir?
İlçe, romantik doğası ve sepya rengi sokaklarıyla balayı için birçok çiftin tercihi oluyor. Özellikle romantik televizyon dizilerinin izleyicisi olan binlerce kişi, evlendikten sonra balayı için Midyat balayı otellerinde konaklamayı tercih ediliyor. İlçenin balayı otelleri çoğunlukla Akçakaya çevresinde yer alıyor. Merkeze yakın olan bölgenin yanı sıra Işıklar’da ve Ulu Cami taraflarında da balayı için uygun seçeneklere rastlayabilirsiniz. İlçenin romantik dokusuna hayran kalarak siz de gezilere katılabilir, tarihi sokaklarda beraber anılar yaratarak aşkınızın tadını çıkarabilirsiniz.
Midyat'ta Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler
Bölgenin büyüleyici atmosferi her sokakta sizi kendine çağırıyor. Her sokakta, taş binada yörenin özel dokusunu yakından görebilirsiniz. Ancak Midyat’ta mutlaka görülmesi gereken özel yerler de var. Her ziyaretçinin gezi rotasında olmasını önerdiğimiz yerler arasında şu adresler sizleri bekliyor:
- Deyrulumur Manastırı: Mor Gabriel Manastırı adıyla da anılan Deyrulumur Manastırı, Şırnak Midyat yolu üzerinde, ilçeye 23 kilometre mesafede yer alıyor. Süryani Kadim Cemaati'nin ikonik yapısı, meşe ağaçlarının çevrelediği yüksek bir tepede yer alıyor. Tarihi 397 yılına dek uzanan ve bin yıllara meydan okuyan yapı, bugün hala tüm görkemiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.
- Gelüşke Hanı: 1903 yılında inşa edilen Gelüşke Hanı, yöresel yemeklerin sunulduğu restorana, dinlenme odalarına, kafelere ev sahipliği yapıyor. Bölgenin kültürünü tanımak için hanı ziyaret edebilirsiniz.
- Midyat Konukevi: Üç katlı bir ev olan yapı, ünlü dizilerin çekim mekanı olarak tanınıyor. Dizi izleyicilerinin yoğun rağbet gösterdiği konak, yöre mimarisini yakından görmek için iyi bir fırsat yaratıyor.
- Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhanesi: İlçe merkezine 25 kilometre mesafede olan Meryem Ana Kilisesi, kendine hayran bırakan mimarisiyle ziyarete değer. 1895 yılında inşa edilen ve 1995 yılından bu yana müze olarak kullanılan yapı üzüm salkımlı motifleriyle dikkat çekiyor.
- Bakırcılar Çarşısı: Kazancılar Çarşısı da denilen Bakırcılar Çarşısı, Mardin’in en özel yerlerinden biri. Bakırı döven tokmak seslerini duyabileceğiniz çarşıda, el sanatı ile çalışan ustaları bulabilirsiniz. Çarşı Midyat’ta değil ancak Mardin otelleri bünyesinde konaklayarak gezinizin bir bölümünde burayı görmek için vakit ayırabilirsiniz.
Midyat Plajları Hangileridir?
Mardin’de ve Midyat’ta deniz yer almıyor. Deniz turizminin yapılmadığı bölge, tam bir kültür beldesi. Plajı olmasa da Mezopotamya’nın görkemli semtinin güzelliklerine hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz. Kısaca, Midyat plajları olan bir bölge değil. Bu nedenle deniz tatili düşünüyorsanız Midyat otelleri yerine başka seçeneklere yönelmelisiniz.
Midyat'ta Gezilecek Yerler Nelerdir?
İlçede keşfedeceğiniz çok sayıda gizli yer ver. Hemen hemen herkesin gezi rotasına eklediği adresleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte Midyat’ta gezilecek yerler:
- Midyat Mağaraları: Midyat mağaralar kenti anlamındaki Matiate kelimesinden adını alıyor. Bu nedenle, Gızzelin veya İplik Mağarası olarak anılan en ünlü mağarayı ve Linveyri şifa mağarasını görmeden dönmemelisiniz. Bölgeye isim verecek kadar ünlü olan mağaralarda eskiden yaşayan insanları hayal etmek bile oldukça güç. Mutlaka görmeniz gereken yerler arasına kesinlikle mağaraları eklemelisiniz. Üstelik şifa mağarasının suyunun birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.
- Beyazsu: Bölgenin doğal güzelliklerinin başında gelen Beyazsu, önemli su kaynaklarından biri. Üstelik birçok turistik tesis de bu bölgede yer alıyor.
- Gursa Vadisi: Kızıltepe’de bulunan Gurs Vadisi, şelaleleri, soğuk suları ile Mardin’in en sıcak günlerinde serinlemek isteyenleri bekliyor.
Midyat'ın En Güzel Kaplıcaları Hangileridir?
Midyat’ın denize kıyısı yok. Ancak kaplıcaları mevcut. Midyat’ın en güzel kaplıcaları hangileri diye merak ediyorsanız. Germ-i Ab Kaplıcası, Dargeçit beldesinde bulunuyor. Kaplıca, şifalı olduğuna inanılan suyuyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Mardin uçak bileti alarak, kaplıca tatili için rotanızı oluşturabilirsiniz.
Midyat'a Ne Zaman Gidilir?
Yaz aylarının oldukça sıcak geçtiği Midyat’a seyahat için en uygun dönem bahar ayları oluyor. Yaz sıcakları henüz bastırmadan veya kış soğukları bölgeye uğramadan; nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında ilçeye gidebilirsiniz. Eğer kar altında seyahat yapmak sizin için çekiciyse, kışın da bölgeye misafir olabilirsiniz. Tarihi yapıların kar altında çok daha büyüleyici olduğunu görebilirsiniz.
İlçeyi gezmek için 2, Mardin’in diğer bölgeleri için de birkaç gün ayırarak bölge kültürüne tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca Mardin’de haziran ayında kiraz şenliği, kasım ayında uluslararası film festivali, nisan ayında uçurtma festivali düzenleniyor. Yıl içinde Sine Mardin etkinliğini de takip edebilirsiniz. Seyahatinizi etkinliklere denk getirerek çok daha keyifli vakit geçirmeniz mümkün.
Midyat'a Nasıl Gidilir?
Tarihin ve kültürün iç içe bulunduğu Midyat’a ulaşmanın birkaç yolu var. Öncelikle uçak yolculuğu ile Mardin’e indikten sonra servisleri kullanarak şehir merkezindeki otobüs terminaline geçebilirsiniz. Buradan Midyat’a giden şehir içi ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz. Uçağın yanı sıra ilçeye gelmenin bir yolu da tren ile Diyarbakır’a ulaşmaktan geçiyor. Sonrasında Diyarbakır’dan Midyat otobüslerine binebilirsiniz. Eğer özel aracınız varsa Midyat’a nasıl gidilir diye endişe duymanız gerekmiyor. Mardin şehir merkezinden yaklaşık 1 saatlik yolculukla Midyat’a varabilirsiniz. Havalimanından ilçeye özel araç ile yolculuk ise ortalama 80 kilometrelik bir yola karşılık geliyor.
İstanbul, Ankara veya İzmir’den Midyat’a ulaşmak için Ankara Tarsus / E-90 karayollarını kullanabilir, tabelaları takip ederek ilçe merkezine kadar gelebilirsiniz.
Midyat'ta Ne Yenir?
Mardin’in güzeller güzeli Midyat ilçesini ziyaret edenler, hemen her yerde badem şekerleri görüyor. İlde doğal olarak yetişen bademlerin şeker ve bitkilerle kavrulması sonucu elde edilen farklı renklerdeki badem şekerleri, tek veya iki katlı alternatifler bulunduruyor. Tek katlı şekerin daha az tatlı olduğunu aklınızda tutarak tadım yapabilirsiniz. Eğer Midyat’a gidiyorsanız, badem şekeri yemeden dönmemelisiniz.
Ayrıca Midyat’ta yetişen üzümler ve cevizler, yörenin ünlü cevizli sucuğu olarak karşımıza çıkıyor. Hakiki üzüm suyu ile cevizlerin kurutulmasına dayanan tatlı sucuklar, kışın tüketilmek üzere sonbaharda depolanıyor. Özellikle köy ziyaretlerinde cevizli sucukların tadına bakmayı unutmamalısınız.
Benzer bir şekilde “Midyat’ta ne yenir” diye soranlara “peksimet” cevabı da veriliyor. Ekmek hamurundan üretilen ve aylarca saklanabilen kuru ekmekler, kahvaltının vazgeçilmezlerinden. Sabah çayınızı içerken yanına bir peksimet istemeyi unutmamalısınız.
Diğer taraftan Midyat’ın ünlü yiyecekleri arasında leblebi de yer alıyor. Bölgede yetişen nohutlardan yapılan tuzlu leblebiler ilde “dağlı leblebi” adıyla anılıyor. Bunun yanında Mardin’in baharatlar ve tarçınla yoğrulan özel bir çöreği de var. Mardin’deki hemen her fırında bulabileceğiniz tarçınlı çörekler, gün içinde atıştırmak için iyi bir seçim. Buna ek olarak yörede ikbebet adlı haşlanmış içli köfteden, kibe denilen mumbar dolmasından, kaburga dolmasından, sembusek adlı hamur yemeğinden de yemelisiniz.
Mardin’in ünlü yiyeceklerini Midyat’ta bulabileceğiniz gibi Midyat’a özel lezzetleri de seyahatinizde tadabilirsiniz. Örneğin ilçenin inciri meşhur. Susuz yetiştirilen ve boyutları küçük olan incirlere bölge halkı tin diyor. Buna ek olarak Midyat’ın zeynebi üzümünü de tatmalısınız. Sofralık bir üzüm türü olan zeynebi, tatlı lezzetiyle damak çatlatıyor. Temmuz ve ağustos aylarında bölgeyi ziyaret ederseniz mutlaka yemelisiniz. Ayrıca Midyat’ın tandır ekmeği soruk çeşidi buğdaydan yapılan bir diğer özel ürün. İnce kabuklu ve sert yapıdaki çörek, daire şeklinde oluyor ve yüksek protein içeriği ile tanınıyor. Bunun yanında yöre misafirlerinin gözdesi olan yiyecekler arasında Midyat kavunu da var. Susuz olarak yetiştirilen kavunlar, düşük şeker içeriği ile tanınıyor ve hala katkı kullanılmadan üretiliyor. Buna ek olarak Midyat acuru da almalısınız. Turşusu da yapılan acurlar, tamamen doğal yetiştiricilikle sofralara ulaşıyor.
Midyat'ta Hediyelik Ne Alınır?
Midyat’ta hediyelik ne alınır diye düşünenleri özel seçenekler bekliyor. Gümüş işlemeciliğinin en güzel örneklerini bulabileceğiniz ilçede çeşit çeşit hediyelik ürünle karşılaşabilirsiniz. Telkari adı verilen bu özel el sanatı, gümüşün eritilerek kalıplara dökülmesine ve inceltildikten sonra tellerle işlenmesine dayanıyor. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için el yapımı takı örneklerinden edinebilirsiniz. Ayrıca dünyada bir benzeri bulunmayan takıların her birinin el emeği ile yapılması nedeniyle eşsiz olduğunu bilmelisiniz. Takıların yanında; tespihler, rozetler, kalemlik ve isimlik gibi hatıra eşyaları da var.
Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir diğer hediyelik ürün ise Süryani şarabı oluyor. Binlerce yıllık tarihin ürünü olan, bugün geleneksel yöntemlerin izini taşıyan ancak modern uygulamalarla üretilen Süryani şarapları, 6000 yıldır bölgenin değişmez ürünlerinden. Arkeolojik çalışmalar da bölgede büyük asma bahçelerinin olduğunu doğruluyor hatta yapılan çalışmalar, dünyadaki ilk şarap üretiminin Mezopotamya'da gerçekleştiğini gün yüzüne çıkarıyor. Siz de Midyat’ın günümüze ulaşan mirası olan şarapları alışveriş listenize ekleyebilirsiniz.
İlçenin ikonik adreslerinden biri olan Bakırcılar Çarşısı, Midyat’ta hediyelik ne alınır diye arayanların ilk adreslerinden biri oluyor. Hala geleneksel yöntemlerle üretilen bakır kapların, tepsiler, cezveler, ayran kaseleri ve şekerlikler gibi ev eşyalarının üretildiği çarşı, hediyelik dükkanların birçoğuna da ev sahipliği yapıyor.
Mardin Midyat’ta birçok bitkiden üretilen farklı sabunlar olduğunu görebilirsiniz. Saça ve cilde iyi gelen çeşit çeşit doğal sabunlar, yörenin özel yağından üretiliyor. Yabani bir fıstık çeşidi olan bıttımlı yani çıtırmıklı sabunlara “bıttım sabunu” adı veriliyor. Hemen hemen tüm aktarlardan özel sabunları satın alabilirsiniz.
Midyat’ta hediyelik olarak alınacak bir diğer ürün ise takunya. Geçmişten günümüze dek kullanımı süren takunyalar ilçede birinci sınıf kavak ve gürgen ağaçlarından üretiliyor. Özellikle yaşça büyük kişiler için alınabilecek en güzel hediyelerden olan takunyalar, kullanımın yanı sıra evde sergilenmek için de tercih edilebiliyor.
Süryani boncukları ve bu boncuklardan yapılan kolyeler de bölgenin en çok tercih edilen hediyeliklerinden biri. Nazarı önlediğine inanılan Mardin mavisi boncukları sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Midyat Tatili
Konforlu Midyat otelleri, misafirlerinin keyifli bir tatil geçirmesi için hizmetinizde. Kültür gezileri ile ünlü olan ilçeyi tanırken günün yorgunluğunu konforlu otellerde atabilirsiniz. Midyat tatilinde sizi bol bol gezi, kültür turları, hayranlık uyandıran doğal ve tarihi güzelliklere tanık olma imkanı bekliyor. Mardin’in en çok merak edilen ilçesi olan Midyat, misafirliğin öne çıktığı kültürüyle ünlü. Siz de konaklama seçeneklerinin zengin olduğu bölgede, Mardin’in ve ilçenin kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz.
Midyat Tarihi
Mardin ilimizin bir ilçesi olan Midyat, dinlerin ve dillerin kavuştuğu bir kültür cenneti. Bölgenin adı milattan önce 9. yüzyılda yazılan Asur tabletlerinde Matiate olarak anılıyor. Yüzyıllar öncesinde mağaralarda yaşamın sürdüğü ilçe, tarih boyunca defalarca talan edilmesiyle ünlü. Öyle ki bugün kentte kültürel miras olarak korunan birçok yapı, restorasyon sonucu günümüzdeki halini alıyor. Kiliseler, evler onarıldıktan sonra tarihi görünümüne kavuşarak bölgenin yeniden kalkındığı tarihte yazıyor. Midyat’ın dokusu, atmosferi öylesine farklı ki, yakın geçmişte burada birçok dizi ve film çekildi. Hatta popüler kültürün etkisi ile bölgede turizm kalkındı ve kalkınmaya devam ediyor. Öyle ki bugün Mardin’in en kalabalık ilçelerinden biri olan Midyat, ülkemizin kültür gezisi denince akla gelen ilk adreslerinden biri.
Midyat Otel Fırsatları
Midyat otelleri, bölge mimarisinin izlerini taşıyan özel yapılardan oluşuyor. Taş konaklarda misafir olma imkanı, Midyat otel fırsatlarından ilki. Böylelikle bölgenin kültürünü yalnız izlemekle kalmaz yaşayabilirsiniz. Ayrıca Midyat otel fırsatları arasında ekonomik seçenekler de var. Dönemsel indirimler, erken rezervasyon fırsatları ve özel tur kampanyaları da misafirleri bekliyor. Siz de bölgenin renklerini yansıtan Midyat otellerinde özel fiyatlarla konaklama ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.
Midyat
Mardin’in en popüler ilçesi; otelleri, ibadethaneleri, çarşıları, sokakları ve tarihi yapılarıyla dünyanın kültür başkentlerinden biri. Farklı yaşam tarzlarının, inançların, kültürlerin beşiği olan Midyat’ı gezerken binlerce yıldır insanların adımladığı sokaklarda gezdiğinizi doyasıya hissediyorsunuz. Özgün atmosferi ile kendine hayran bırakan ilçeye yaptığınız seyahati ömür boyu unutamayacağınıza eminiz.